in

Odlična ideja za opuške: BESPLATNE PAPIRNATE PEPELJARE za plaže

Opušci od cigareta predstavljaju veliki problem na plažama, kako primarno ekološki, tako i vizualni. Upravo kao rješenje tog problema Udruga Vlašići s otoka Paga postavila je besplatne papirnate pepeljare na plažama i na najjednostavniji način riješila ovaj veliki problem, piše portal Hrturizam.hr.

Naime, u sklopu projekta “Molimo ne bacajte opuške, naše ribe i ptice ne puše”, a pod pokroviteljstvom Zadarska županije i njenog Odjelaza prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, te Turističke zajednice grada Paga, Udruga Volim Vlašići postavila je tri info ploče s papirnatim pepeljarama na glavnoj plaži u Vlašićima te 3 nosača u ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini plaže.

Pepeljare mogu biti jednokratne ili višekratne, izrađene su od papira (kartona), biorazgradive su te na sebi imaju upute za sastavljanje. Koriste se na način da se unutra stavi pijesak a pepeljare zabodu u pijesak da mogu nesmetano stajati. Nakon korištenja pepeljara se izvadi iz pijeska a pijesak koji je unutra izađe kroz rupice na pepeljari. 

Opušci s pepeljarom bacaju se u obližnju kantu za smeće. 

Sada se ovaj odličan projekt širi i na grad Hvar.

Nadamo se da će i ostale općine, gradovi, županije i turističke zajednice slijediti ovaj pozitivan primjer” ističu iz Udruge Volim Vlašić.

Više pročitajte na portalu Hrturizam.hr.

FUNTANA: Večeras, 30. srpnja, prašit će se protiv komaraca

Općina Tar-Vabriga ostvarila MILIJUNTO NOĆENJE 2 dana ranije nego lani: U plusu sve vrste smještaja, osim privatnog