in

Pamtit će se ova sezona u VIŽINADI – Noćenja porasla za čak 21 posto, u stalnom porastu i broj kuća za odmor

Foto TZ Vižinada

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna na području Turističke zajednice Općine Vižinada ostvareno je ukupno 5.969 dolazaka koji su ostvarili 48.094 noćenja.

Kako doznajemo u TZ-u, od toga udio stranih gostiju čini 95 posto u ukupnim noćenjima, a domaćih 5 posto.

U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prošle ostvareno je 24 posto više dolazaka i 21 posto više noćenja.

Gledajući po emitivnim tržištima najveći udio noćenja ostvarili su Nijemci (50 posto – 18 posto više noćenja nego lani), potom Austrijanci (8 posto – 45% više noćenja nego lani), Nizozemci (6 posto – 18 posto više noćenja nego prethodne godine), Hrvati (5 posto – 88 posto više nego lani) i gosti iz Ujedinjene Kraljevine (4 posto – 25 posto manje noćenja nego prethodne godine).

Prosječno vrijeme boravka gostiju bilo je 8 dana.

Na dan 30. rujna zabilježeno je ukupno 841 krevet i 9 pomoćnih u ukupno 150 objekata sa 175 smještajnih jedinica, što ukazuje na porast objekata za 8 posto i 9 posto smještajnih jedinica u odnosu na lani.

Od 175 smještajnih jedinica na području Vižinade 100 smještajnih jedinica nalazi se u objektima u domaćinstvu, 28 smještajnih jedinica u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, a 47 u  nekomercijalnom smještaju.

-Iz godine u godinu TZ bilježi porast dolazaka i noćenja turista, no i sve veći broj objekata i smještajnih jedinica što potvrđuje činjenicu da se Vižinada sve više turistički razvija te postaje konkurent ostalim turističkim destinacijama, poručili su iz TZ-a.

Istarska izložba gljiva u Pazinu – Predavanje o halucinogenim gljivama u subotu

VIŽINADA: Za Kuću Maraston od Ministarstva turizma stiglo još 259.000 bespovratnih kuna