in

Istarska izložba gljiva u Pazinu – Predavanje o halucinogenim gljivama u subotu

Istarska izložba gljiva odvijat će se u Pazinu 11. i 12. listopada u gradskoj sportskoj dvorani u organizaciji Istarskog mikološkog-gljivarskog saveza. Suorganizator je Hrvatski šumarski institutut, a pokrovitelji Istarska županija, Grad Pazin i Turistička zajednica Središnje Istre.

Izložba gljiva je manifestacija edukativnog i društvenog karaktera na kojoj se planira prikazati oko 200 vrsta gljiva iz Istre i okolnih regija. Cilj manifestacije je približiti znanje o gljivama široj publici te promovirati održivo gljivarstvo, mikologiju i rekreaciju kroz edukaciju te društvena događanja. Manifestacija ističe i pruža inforamcije koje su posjetiteljima inače teško dostupne ponajprije zbog nedostatka kvalitetne litereature i nedostatne zastupljenosti gljiva u obrazovanju.

Otvaranje je zakazano za petak u 11 sati s nizom događanja i predavanja tijekom cijeloga dana. Ponajprije će govoriti gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, zatim županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Piznan i predsjednik Istarskog mikološkog saveza Željko Ružić. Stručna predavanja traju od 15.20 do 18 sati. Izložba se može razgledati do 19 sati.

U subotu, 12. listopada, izložba se otvara u 10 sati, a u 11 sati predavanje će održati Porečan Miroslav Praskalo, koji će govoriti o halucinogenim gljivama i pričama oko njih.

Izložba se zatvara u 17 sati.

Program događanja je u prilogu, s detaljnom satnicom.

ROVINJ: Weekend Bike & Gourmet Tour za ljubitelje bicikliranja i istarskih delicija

Pamtit će se ova sezona u VIŽINADI – Noćenja porasla za čak 21 posto, u stalnom porastu i broj kuća za odmor