in

PET ZVJEZDICA: U Funtani Valamar otvara najbolji camping resort na Mediteranu – u novom hotelu u Poreču gosti će doslovno uplivati u sobe

Budući obiteljski resort s pet zvjezdica Marea u Poreču/Valamar PR

– Veoma je važno da imamo Zakon o poticanju ulaganja koji nam omogućuje investicijsku isplativost, smatraju u Valamar Rivieri koja zahvaljujući dodijeljenoj Potvrdi o statusu potpore za ulaganje otvara investicijski ciklus od otprilike milijardu kuna.

Najveća hrvatska turistička kompanija prijavila je tri projekta kojima će proširiti svoju luksuznu ponudu u turizmu. A o veličini i luksuzu tih projekata govori i sama reakcija Darka Horvata, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta kojemu oni “izgledaju kao Dubai”, objavio je Novac.hr.

Prvi od njih bit će otvoren već ovog ljeta u Funtani, a riječ je o prvom istarskom kampu s pet zvjezdica. U Istra Premium Camping Resort Valamar Riviera uložit će 350 milijuna kuna i to će, kako kažu, biti “najbolji camping resort na Mediteranu”, a imat će tisuću smještajnih jedinica i moći će primiti između 2.700 i 2.800 gostiju.

Uz to, Valamar Riviera ovog će ljeta otvoriti i prvi porečki obiteljski hotel s pet zvjezdica – Valamar Collection Marea Suites. Unutar njega će se “doslovno moći uplivati u sobe”, kako su nam objasnili, budući da će terase soba imati ulaz u bazen.

– Naš treći ovogodišnji projekt, Valamar Collection Resort u Poreču, još je u nastajanju, a s njime ciljamo na cjelogodišnje poslovanje – kazali su u Valamar Rivieri dodavši da će s obzirom na razinu kvalitete novih objekata morati zaposliti nove ljude u svojoj kompaniji, ali i dići plaće, piše Novac.hr.

Osim Valamar Rivieri, dodijeljeno je još osam Potvrda o statusu korisnika potpore za ulaganje, a svih devet hrvatskih kompanija u sljedeće tri godine ukupno planiraju uložiti 1,2 milijarde kuna i otvoriti 118 novih radnih mjesta. Uz to, za četiri su hrvatske tvrtke odobrene i bespovratne novčane potpore za nova radna mjesta koja su povezana s projektom ulaganja.

– Danas smo olakšali investicijski ciklus u vrijednosti 1,3 milijarde kuna te otvaranju novih 375 radnih mjesta u Hrvatskoj, ponosno je kazao ministar Horvat.

Temeljem spomenutog zakona minimalna visina ulaganja za koja se odobravaju poticajne mjere iznosi 150.000 eura uz uvjet otvaranja najmanje pet novih radnih mjesta koja trebaju biti zadržana u sljedeće tri godine. Da pojasnimo, same potpore ovise o neto i bruto plaći za novootvorena radna mjesta, a kada govorimo o poticajnim mjerama mislimo prvenstveno na onu najatraktivniju, na poreznu povlasticu koja umanjuje stopu poreza na dobit od 50 do čak 100 posto u razdoblju od deset godina. To je, kako je pojasnio ministar Horvat, dio mjera novog projekta Ministarstva kojim se želi pomoći hrvatskim poduzetnicima i zadržati ih u Hrvatskoj.

– Ovo je kontinuitet s kojim smo započeli još 2012. kada je usvojen Zakon o poticanju ulaganja tvrtkama. U sklopu tog smo zakona čak 377 poduzetnika potaknuli na ukupne investicije koje prelaze preko 16 milijardi kuna, a otvoreno je 12.750 novih radnih mjesta, istaknuo je ministar Darko Horvat.

NOVIGRAD: Obilježena 74. obljetnica stradanja Irme Benčić

RENE SAIN – Mlada porečka odbojkašica koja svoj san živi u njemačkoj prvoj ligi