in

PO IZBORU TRIPADVISORA: La casa di Matiki iz Žminja najbolji Bed&Breakfast u Hrvatskoj

Foto: La casa di Matiki

Prema kriterijima portala TripAdvisor (usluga, pozicija, odnos cijene i kvalitete, čistoća, pa čak i kvaliteta sna) La casa di Matiki, objekt na području Općine Žminj, proglašen je kao najbolji Bed & Breakfast u Hrvatskoj u 2019. godini, objavio je portal Hrturizam.hr.

Vlasnica, naime, gostima nudi potpuni doživljaj prirode i života u njoj; domaće životinje, domaći kruh, mogućnost spavanja na sijenu, maštoviti i bogati doručak pripremljen od domaćih namirnica, veliki šah na otvorenom, autentično iskustvo stare istarske farme, kao i bazen u vinogradu i masliniku. Mjesto je to u kojem gosti postaju prijatelji, a vlasnica im se posvećuje za čitava boravka. 

-Moj je san bio ugostiti ljude iz cijeloga svijeta, i san se ostvario, kaže vlasnica Sonja Glavić.

Njeni se gosti udomaće do te mjere da se, kaže u šali, nekad ona sama osjeća kao gost, a svoje goste smatra domaćinima. 

Gost se mora osjećati kraljevski, drži Glavić čije osoblje svakog jutra goste dočekuje s osmijehom i mirisnim doručkom, a imperativ su izvorni, vlastiti i lokalni žminjski proizvodi. Večeri pak nude pogled na veličanstveno zvjezdano nebo, uz obilje mira i tišine.

Kokoši, magarci, psi i mačke neizostavan su dio života u Casa Matiki, mjestu koje je temelje udarilo 1995., a u njega 1997. dolaze prvi gosti, pa se s pravom može reći kako je Sonja Glavić pionir ovakvog tipa ponude u srcu Istre. 

Ovo je peta godina kako Trip Advisor Casu Matiki ubraja među 25 najboljih Bed & Breakfasta u Hrvatskoj, da bi se 2019. našla na tronu.

Istramet: U pojedinim dijelovima Istre danas vrlo obilna kiša

PETICIJE ZA I PROTIV: Ostaje li Vau park na Finidi ili seli u drugi dio Poreča?