in

Pogledajte FOTOGALERIJU SILVESTROVA U POREČU – Dječji doček Nove godine i piramida od 2.020 čaša koju je složio Guinessov rekorder Anto Kafadar

Foto Manuel Paljuh

Uvod u najluđu noć u godini donio je Porečanima i njihovim brojnim gostima iz cijele Europe pregršt sadržaja tijekom cijeloga dana. Porečan Anto Kafadar, Guinessov rekorder po slaganju čaša u piramidu još od 2007., jučer je već u 4 ujutro počeo slagati piramidu od 2.020 čaša s pjenušcem koji se od 13 sati dijelio sugrađanima i turistima u zamjenu za donaciju za Društvo invalida Poreč. Grad Poreč i Turistička zajednica pobrinuli su se za ovu atrakciju koja je napunila Trg slobode ispred crkve Gospe od anđela, gdje je Kafadaru na velikoj dizalici čaše pomogao puniti s više od 200 litara pjenušca direktor TZ-a Nenad Velenik, a sve to uz glazbenu pratnju Dua Parens. Svaka čaša je bila gravirana pa je svakom posjetitelju tako ostala lijepa uspomena na doček Nove 2020. godine u Poreču.

A dok se na glavnom trgu slagala ogromna i atraktivna piramida, na Adventu se odvijao dječji doček Nove godine. Trg Matije Gupca bio je prepun mališana i roditelja koji su se došli zabaviti uz animaciju pulskog Teatra Naranča koji su zabavljali djecu, ispucali dječji vatromet u podne, a tu su bile još i kreativna radionica na kojoj su dječica na papir utisnula svoje ručice u bojama i to kao sliku darovala gradonačelniku Lorisu Peršuriću. Velika je gužva bila i na oslikavanju lica.

Bio je to prvi od ukupno četiri dočeka Nove godine koji je Poreč pripremio. Drugi i treći bili su Severina na Trgu slobode i DJ Stanko Bodža na Trgu Matije Gupca protekle noći, a večeras slijedi repriza i veliko finale s koncertom Night Express Banda na Adventu.

Tekst Tanja Kocijančić

Foto Manuel Paljuh

FOTOGALERIJA IZ POREČA: Na tisuće ljudi zabavljalo se uz Severinu i veselo ušlo u 2020.

Nova godina u Poreču donijela promjene u načinu korištenja parkirališta i NOVE CIJENE