in

POREČ DOBIVA NAJVEĆI RESORT U HRVATSKOJ: Obnovom će hotel Pical postati luksuzni kongresni centar s pet zvjezdica

Nadzorni odbor porečke Valamar Riviere dao je prethodnu suglasnost za nadolazeći godišnji investicijski ciklus u iznosu od 599 milijuna kuna, čime Valamar nastavlja strategiju intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti, piše danas poral Hrturizam.hr. 

Iako značajan, investicijski ciklus za 2020. godinu manji je nego prethodnih godina, a kako ističu iz Valamar Riviera, razlog tome je globalno usporavanje potražnje na tržištu i rastuće troškove poslovanja. 

No, svakako glavna vijest koja se krije oko novog investicijskog ciklusa je najavljen početak izgradnje najvećeg hrvatskog ljetovališta ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, koja je danas predstavljen na Danu investitora u Poreču. 

Porečki hotel Pical postaje resort s pet zvjezdica i jedan od najvećih kongresnih centara u Hrvatskoj 

Hotel Pical nakon buduće obnove

Porečki hotel Pical 2* bit će totalno transformiran, i to u luksuzni cjelogodišnji resort s pet zvjezdica i oko 500 smještajnih jedinica. Ljetovalište koje će moći primiti čak 1.700 gostiju imat će 7 barova i 7 restorana, bazene sa 2.200 m2 vodene površine, a uredit će se i plaža sa Sundance beach klubom, unutarnji bazen i wellness centar, Maro sadržaji za obitelji te ono možda najvažnije – izgraditi će se kongresni centar za 1.200 gostiju.

Izgradnja ovog ljetovališta predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu, a dovršetak investicije planiran je za 2021. godinu. Valamar tako nastavlja ulagati u zonu Pical koja će zajedno s Valamar Collection Marea Suites 5*, otvorenim ove godine, postati perjanica porečkog turizma i jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj. 

„Valamar je uspješno realizirao investicije i poslovne ciljeve postavljene za prethodno trogodišnje razdoblje te sada kreće u novu fazu razvoja. Planiramo nastaviti razvijati poslovanje u skladu s našom formulom uspjeha koja počiva na ulaganjima u zaposlenike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Međutim, potrebno je još raditi na općoj konkurentnosti hrvatskog turizma u usporedbi s ostalim destinacijama na Mediteranu, ako želimo osnažiti investicijski potencijal turističkog sektora i zadržati naše djelatnike u turizmu Hrvatske“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Cijli članak pročitajte na portalu Hrturizam.hr.

DVOBOJ LEGENDI: Prvi put u povijesti Arena postaje NOGOMETNO IGRALIŠTE

Damir Grunbaum: “Jedva čekam suđenje” – Bivša Uprava Uljanika tuži županijskog vijećnika zbog isplate višemilijunskih bonusa