in

Damir Grunbaum: “Jedva čekam suđenje” – Bivša Uprava Uljanika tuži županijskog vijećnika zbog isplate višemilijunskih bonusa

Ul”janik je simbol pobjede klijentelizma, političke i gospodarske korupcije nad poštenim radom i intelektualnim naslijeđem uljanikovaca. Stotine milijuna kuna “zamračeno” je na računima u poreznim oazama, a stotine obitelji dovedeno do ruba egzistencije i očaja!”, priopćio je danas nezavisni županijski vijećnik Damir Grunbaum medijima.

Prenosimo njegovo priopćenje:
“Još u veljači sam u medijima upozorio javnost zahvaljujući zviždaču na milijunske bonuse koje su si podijelili bivši članovi uprave Uljanika u 2017. godini. Bonuse su si podijelili uz blagoslov tadašnjeg Nadzornog odbora u kojem su se nalazili osim predstavnika dioničara i svima poznati sindikalisti. Bilo je to u vrijeme kada se kasnilo sa isplatama kooperantima, a problemi s poslovanjem su bili pred eskalacijom.
Moje upozorenje o bonusima upućeno je neposredno prije izvanredne skupštine održane 16. veljače 2018. godine. Tada se Uljanik još mogao spasiti iz “ralja” koruptivne  uprave i politike. Međutim nikoga tada za to nije bilo briga. Sve stranke osim mene dale su potporu tadašnjoj Upravi na čelu s Giannijem Rossandom. Na izvanrednoj skupštini nakon njegovog izvješća o katastrofalnom stanju u Uljaniku osim radnika svi su pljeskali, i gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a i župan! Tu je ispisan epitaf Uljaniku.
Uprava je negirala u medijima da su im isplaćeni bilo kakvi bonusi i podigla je tužbu protiv mene. Tužba je dostavljena sudu 4. svibnja 2018. godine i tek mi je sada uručena. 
U prilogu tužbi, kao dokazni materijal tužitelja iznenađenje, nepobitni dokaz o isplati “varijabilnog dijela plaće” u 2017. god. članovima uprave u iznosu od 600 tisuća kuna! Lagali su medije da si nisu isplatili ni kune bonusa.
Jedva čekam suđenje, suočavanje s ljudima koji su uništili Uljanik i doveli tisuće ljudi do ruba egzistencije, a sebi osigurali lagodan život.

Jedva čekam suđenje jer ću dokazati da su si isplatili i tu “sitnicu” od 2,3 milijuna kuna! Jer bonusi nisu samo varijabilni dio plaće već su sve ono što su dobili povrh osnovne plaće, a dobili su i puno, puno više! To i vrapci znaju! Nažalost! “

POREČ DOBIVA NAJVEĆI RESORT U HRVATSKOJ: Obnovom će hotel Pical postati luksuzni kongresni centar s pet zvjezdica

VRSAR: Pred otvaranjem Centar za posjetitelje MORe MORe – mjesto gdje će se moći bolje upoznati bogato podmorje