in

POREČ: Na Gradskom kupalištu uskoro kreće gradnja prvog adrenalinskog BIKE PARKA – to se trebalo dogoditi prije ljeta, ali…

Bike park/Ilustracija

Proljetos smo najavili početak gradnje prvog porečkog adrenalinskog bike parka u borovoj šumici odmah do mora, na Gradskom kupalištu gdje je nekoć bio popularan beach bar Colonia Iulia Parentium, no to se ipak nije dogodilo.

Kako smo tada objavili, plan je bio otvoriti ga prije turističke sezone, no, kako saznajemo od direktora Turističke zajednice Poreča Nenada Velenika, sve se odužilo, jer su imali neočekivanih problema s papirologijom i dozvolama.

-Sada imamo sve potrebne dozvole, osim samo jedne koju nam još treba dati Odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Poreča. Nadamo se da ćemo i to konačno dobiti, pa odmah krećemo u gradnju. Namjera je da park bude gotov prije kraja ove godine. Investicija je to TZ-a u visini od 750 tisuća kuna, koje smo osigurali u ovogodišnjem budžetu, rekao je Velenik.

Tu će biti bike park/Foto Tanja Kocijančić

Za izvođača radova odabrana je specijalizirana tvrtka iz Slovenije, Alliance ASE, koja se gradnjom ovakvih parkova već bavila u Hrvatskoj.

Prezentacija konačnog projekta, koji je doživio određene promjene, pred članovima Turističkog vijeća TZ-a planirana je za oko dva tjedna, najavio je Velenik.

Dodao je da je projekt bike parka dobio i podršku Mjesnog odbora Anke Butorac, koji je također tražio sitne preinake.

Bike park će biti namijenjen biciklistima, rolerima, skaterima i onima na romobilima. Bit će to poligon namijenjen malima i velikima, s bike parkom u parterom i još dvije staze u šumici.

-Odlučili smo se za tu lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje. Bike park podrazumijeva pumptrack i skills poligone. Ovaj projekt će biti početna točka ulaganja TZ-a u poboljšanje infrastrukture za bike turizam i u 2020. godini u kojoj bi se prema Studiji razvoja klasterskih ulaganja proširila u novo brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike karata i druga infrastrukturna ulaganja u sigurnost te dionice, objasnio je još proljetos Velenik.

Dodaje da će tako pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište, gdje se planira do kraja godine u cijelosti obnoviti i postojeći dječji park, imati bogatu i međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, adrenalinskog bike i dječjeg parka.

Objavljena presuda riječkoj pročelnici Veri Begić koja je usmrtila Umažanina vožnjom u suprotnom smjeru na Ipsilonu- pogledajte koliko godina zatvora je dobila…

poreč učilište kino

Radionica stop-animacije za mlade kao najava 9. POREČ DOXA