in

Radionica stop-animacije za mlade kao najava 9. POREČ DOXA

Foto: TZ Poreč

Little Red Dot, Istarska filmska komisija i Pučko otvoreno učilište Poreč pozivaju djecu viših razreda osnovne škole na besplatnu radionicu stop-animacije.

Radionica pod nazivom Mala crvena točkica održat će se povodom 9. Porečdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, u ponedjeljak, 4. i utorak, 5. studenog u Pučkom otvorenom učilištu.

Voditelji će biti Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela; te Dražen Žerjav, snimatelj i montažer koji trenutno provodi edukativne programe u Kinoklubu Zagreb, Fade Inu i u sklopu aktivnosti Bacača sjenki (Froom! – Filmska radionica za djecu).

Program radionice:

prvi dan, 4. 11. 2019.

Upoznavanje grupe; analiza primjera stop-animacije; razgovor o dramaturgiji i pričanju priča. Oluja mozgova i upoznavanje s kamerom / kompjutorom / snimačem zvuka. Slaganje kostura priče. Podjela uloga. Vježba snimanja.

drugi dan, 5. 11. 2019.

Izrada scenografije i likova, snimanje pojedinih kadrova i snimanje animacije. Priprema za montažu. Završna montaža i priprema za projekciju.

Radionica se provodi u okviru edukativnog programa Distribuiraj to! – Distribute this! o distribuciji i promociji dokumentarnog filma. Kroz niz radionica, projekcija, analiza slučaja i diskusija posjetitelje i polaznike očekuje jasan pregled realizacije dokumentarnog filma – od pripreme ideje, sadržajne i financijske nadogradnje do promocije i distribucije. „Publika može živjeti bez filma, ali film ne može živjeti bez publike” misao je vodilja ovog programa koji će zainteresiranima pružiti detaljan uvid u suvremene tendencije distribucije dokumentarnog filma (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije).

Program nastaje u organizaciji Little Red Dot iz Zagreba, a provodi se u partnerstvu s udrugom Filmaktiv iz Rijeke, Art-kinom, Taskovski films iz Londona i Fade In iz Zagreba. Potporu programu dali su Grad Rijeka, Istarska filmska komisija – Istria film comission, Hrvatski audiovizualni centar i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

Mjesta u grupi su ograničena pa valja požuriti s prijavom preko e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broj telefona 052 887 216.

POREČ: Na Gradskom kupalištu uskoro kreće gradnja prvog adrenalinskog BIKE PARKA – to se trebalo dogoditi prije ljeta, ali…

Novigradski osnovci posjetili Aminessov hotel na Pelješcu