in

POREČ: Prvomajski vikend donio novi rekord – U jednom danu gotovo 12.000 turista

Koncert TBF-a u subotu na rivi - Foto Grad Poreč

Proteklog vikenda na području Poreča boravilo je više gostiju nego rekordne pretpandemijske 2019. godine, čime su u Turističkoj zajednici izrazito zadovoljni.

Foto Tanja Kocijančić – Prvi maj na Gradskom kupalištu

-Kako smo najavljivali i ovaj produženi vikend je u Poreču vladala poprilična gužva koja je u subotu sezala gotovo do 12.000 turista što je ravno najboljim turističkim godinama.

Travanj je ponovno pokazao da smo velikim eventima koji privlače u destinaciju velik broj natjecatelja ostvarili zavidan turistički rezultat, kao i u vrijeme Uskršnjih blagdana , kad smo bili među najtraženijim destinacijama na Jadranu. To se nastavilo, prema predviđanjima, i za prvomajski vikend koji je privukao brojne Slovence, Talijane i Hrvate.  Grad je obilovao događanjima za „sve gušte“ što je dodatno upotpunilo kolaž manifestacija, kaže Nenad Velenik, direktor TZ-a Poreč.

Tako brojčani pokazatelji kažu da je od 1. do 30 travnja na području Poreča ostvareno 176.000 noćenja, a turisti su uglavnom dolazili redom iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Italije. Protekli vikend, odnosno od 27. travnja do 1. svibnja ostvareno je 41.500 noćenja ili 11% više od 2019. godine, a glavna emitivna tržišta bila su Slovenija, Austrija, Njemačka i Hrvatska. Dnevni rekord bio je 11.700 gostiju u petak, 29. travnja, među kojima je bilo 6.200 Slovenaca ili 53% od ukupnog broja. Najviše noćenja je ostvareno u hotelima te privatnom smještaju, nakon čega slijedi smještaj u kampu i nekomercijalni smještaj (vikendice).

S obzirom da se sljedeći vikend u Poreču održava velika međunarodna izložba Vinistra, za očekivati je da će se dobri turistički rezultati nastaviti  i u idućem periodu, priopćeno je iz Grada Poreča.

Podsjetimo – i Uskrs je bio rekordan. Naime, od 15 do 18. travnja realizirano je 35.000 noćenja što je bilo iznad svih predviđanja. Od ukupno ostvarenih noćenja naviše ih je ostvareno u hotelima te privatnom smještaju uključujući i nekomercijalni smještaj (vikendaši – vlasnici kuća za odmor). Najviše gostiju ovog Uskrsa bilo je iz Njemačke, Austrije, Italije i Hrvatske. Rekordan posjet zabilježen je u subotu, 16. travnja, kada je u Poreču bilo 9.813 gostiju. Praznik rada donio je još više gostiju.

Foto Blue Bird za Pexels - Ilustracija

NOVIGRAD uređuje park za pse – Novi sadržaj za druženje ljubimaca i njihovih vlasnika

Poslovna zona Sv. Vidl u Novigradu

NOVIGRAD: Kreću izmjene urbanističkih planova Sv. Vidal i Stancija Vinjeri