in

POREČ rekordno – Skoro 30.000 gostiju. VELENIK: Srpanj iznad svih očekivanja

Na području Turističke zajednice Poreč od početka godine ostvarena su 202.000 dolazaka (indeks 59 u odnosu na 2019. godinu, zatim 1.150.000 noćenja, što je 60 posto u odnosu na prije dvije godine, a zabilježen je i rekord 27. srpnja – tog je dana na području Poreča boravilo čak 29.120 gostiju.

Od direktora TZ-a Nenada Velenika nadalje saznajemo da su glavna emitivna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Češka i Poljska. Gosti mahom borave u hotelima, privatnom smještaju, kampu i nekomercijalnom smještaju.

Što se tiče udjela u noćenjima kako slijedi: 52% hoteli, privatni smještaj 26%, kampovi 16%, a nekomercijalni smještaj 6%.

Tijekom srpnja ostvareno je 113.000 dolazaka (indeks 96) i 733.000 noćenja (indeks 85).

-Destinacija Poreč je odradila srpanj iznad svih očekivanja prvenstveno zbog niske incidencije u cijeloj županiji ali i uspješnim pozicioniranjem na turističkom tržištu te udruženim marketinškim aktivnostima. Uzimajući u obzir da nam neki objekti od početka godine ne posluju možemo biti zadovoljni s popunjenošću.

U ovom dijelu sezone koje je u nekim momentima djelovalo je kao u najboljim turističkim godinama. Gužva u prometu, popunjen parking, redovi ispred restorana i kafića te prepune plaže zadovoljnih turista koji uživaju u ponudi destinacije. Slika je to koja nas je nakratko udaljila od svakodnevnih briga i dala nam nadu da će se stvari napokon pokrenuti te da će svi sudionici turističke ponude na kraju sezone biti zadovoljni, veli nam direktor Velenik.

Nadalje, dodaje, nade polažu u kolovoz ali i rujan koji bi prema najavama i bukingu trebao biti na razini 2019. godine.

-Ono što je važno u ovom trenutku je da zadržimo nisku stopu incidencije i privedemo turističku sezonu kraju bez nepotrebnih trzavica, zaključio je Nenad Velenik.

VIŠNJAN: Meteorologinja objasnila kako se pojavio tornado koji je savio HEP-ov stup

U manje od 7 dana povučeno 14 proizvoda – Ministarstvo: To je dokaz da sustav sigurnosti hrane funkcionira