in

Rovinj je šampion – Prvi premašio dva milijuna noćenja

Foto TZ Rovinj

Zahvaljujući gostoprimstvu i brizi za sigurnost naših gostiju i ove smo godine najpoželjnija destinacija u Hrvatskoj, istaknuo je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

Turistička je sezona na vrhuncu, a Istra bilježi sjajne rezultate. Rovinj je noćas premašio dva milijuna noćenja. Kako je objavio Dnevnik Nove Tv, ovom trenutku Rovinj broji 38.000 do 39.000 gostiju i svi kapaciteti su popunjeni.

Dvomilijuntno noćenje prešli smo noćas što znači da smo u odnosu na prošlu godinu bolji od 65 posto, a u odnosu na rekordnu 2019. to je mali zaostatak od 23 posto”, otkrila je direktorica TZ-a Rovinj Odette Sapač za Dnevnik Nove Tv.

U posljednjih nekoliko dana na dnevnoj bazi bilježe veći broj gostiju nego 2019. pa će do kraja kolovoza ostvariti bolje rezultate i smanjiti razliku. Predsezona nije obećavala, a Sapač priznaje da svakako nisu očekivali ovako dobru ljetnu turističku sezonu.

Vratili smo se na nekadašnje vrijeme kada su ljudi na licu mjesta tražili krevet više, nešto se uspije naći, međutim nadam se da će to ostati do kraja kolovoza”, navela je.

Najbrojniji gosti su Nijemci s 40 posto, Nizozemci s 13 posto a Talijani se nalaze na trećem mjestu. 

Župan primio prvake Europskog rukometnog prvenstva gluhih

Foto Aquacolors Poreč

AQUACOLORS POREČ: Mjesto vrhunske zabave i sigurnosti