in

Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar – sinergijom do novih manifestacija i više turista

Turističke zajednice grada Rovinja, Vrsara, Bala, Svetvinčenta i Kanfanara te hotelska kompanija Maistra predstavile su svoje destinacijske proizvode, manifestacije i doživljaje kojima nastavljaju povećavati broj dolazaka i noćenja turista, produživati njihov boravak i povećavati potrošnju u terminima pred i posezone, priopćeno je medijima iz te tvrtke.

Predstavljeno je pet zajedničkih proizvoda: Bike, Outdoor, Nogomet, Tenis i Gourmet.

Nastavno na razvoj navedenih proizvoda u 2018. godini je realizirano 11 manifestacija, poput tenis turnira Istarska rivijera, Perin Memorijal ITF 18, Maistra Cup TE 14, biciklističke utrke Istarsko proljeće i avanturističke utrke Lim Bay Challenge, na kojima je sudjelovalo više od 3.000 osoba. Pored navedenih sportskih evenata, ističe se 4. izdanje Istria Gourmet Festivala koje je okupilo vrhunske predavače i chefove s čak 39 Michelin zvjezdica. U sklopu destinacijskih doživljaja, turiste je u šetnju Vrsarom vodio Casanova, s vješticom Mare vraćali su se u srednji vijek, a u Morosini-Grimani dvorcu kroz Escape castle otkrivali su posjeduju li sedam viteških vrlina.

Turističke zajednice zabilježile su prošle godine u pred i posezoni skoro 332 tisuće dolazaka i 1,37 milijuna noćenja, što predstavlja povećanje od 29 posto u dolascima, odnosno 31 posto u noćenjima u odnosu na godinu ranije.

Na temelju izvrsnih rezultata, turističke zajednice i Maistra ove godine uvode nove proizvode i evente. Jedan od ključnih projekata za 2019. godinu je outdoor event Ocean Lava Triathlon koji će se realizirati u Vrsaru u listopadu, a čijih se 16 utrka održava u 14 država Europe. Vrsar će ove godine postati jedini hrvatski grad koji će ugostiti ovu prestižnu utrku.

Uz Istra Gourmet Festival ove će se godine realizirati još dva gourmet eventa, Putevima rovinjskih delicija u proljetnom i jesenskom izdanju u kojem 12 restorana nudi po promotivnim cijenama jela na bazi sezonskih namirnica, te Tradizione a tavola: vecie ricette del mare, u sklopu kojeg će se pripremati stara tradicionalna jela na način na koji ih je pripremao nono, ali će se ona interpretirati i na novi, unukov način.

FUNTANA umirovljenicima dijeli uskrsne poklon pakete

HLADNO PIVO otvara umaški Sea Star Festival