in

SINERGIJA DONOSI VIŠE I BOLJE – Turističke zajednice Poreštine udružuju se u klaster

Foto: TZ Vižinada

Turističke zajednice Poreštine udružit će se u klaster u kojem će biti Poreč, Tar i Vabriga, Funtana, Vrsar, Vižinada i  Kaštelir. Trenutno su u tijeku pregovori i s Višnjanom. Projekt bi trebao zaživjeti iduće godine, a ciljevi udruživanja su brojni – jačanje obiteljskog i aktivnog pozicioniranja klastera, diverzifikacija turističkog proizvoda, bolja popunjenost kapaciteta u pred i posezoni i porast potrošnje po gostu. Ova će sinergija, očekuje se, pojačati imidž ovog područja na međunarodnom tržištu na kojem će se uskladiti zajedničke marketinške aktivnosti.

-Trenutno radimo na projektu valorizacije manifestacija, zatim na projektu novih gastronomskih iskustava i brendiranju klastera. Godišnji budžet predviđen za klastersku suradnju u 2019. godini je 600.000 kuna. Kada bude realiziran projekt gastro iskustava, on će biti ponuđen svim nositeljima turističke ponude klastera, pojasnio je direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik kojeg smo upitali da objasni u kojoj je fazi udruživanje.

Klasterska suradnja donijet je i novi zajedničke web portal koji će biti pregledan na način da se sadržaj objedinjava i prikazuje sukladno interesima (obiteljski odmor, gastronomija, outdoor aktivnosti, događanja i slično), tržišnim segmentima (obitelji s djecom, aktivni gosti, poslovni gosti), te godišnjim dobima.

Web će biti informativan i jednostavan za snalaženje te značajno fokusiran na kvalitetu i relevantnost sadržaja iz perspektive posjetitelja. Uz vizualnu atraktivnost i konzistentnu primjenu novog brenda omogućit će jednostavno pregledavanje događanja na cijeloj Poreštini.

Klaster će biti prisutan i na društvenim mrežama, za što će se angažirati profesionalna agencija.

ZA POLJOPRIVREDNIKE POREŠTINE: U Višnjanu besplatno odlaganje ambalaže zaštitnih sredstava

vatrogasci Umag Audi 1

UMAG: Četvero mladih ozlijeđeno u prevrtanju Audija