in

Slovenski kampisti odabrali – Funtana i Vrsar imaju najbolje kampove u Hrvatskoj

Koversada

Završeno je glasanje za najbolji Adria Camp u kojem slovenski kampisti biraju najbolje kampove u Sloveniji i Hrvatskoj.

Prenosimo u cijelosti objavu specijaliziranog portala Avtokamp.si. Dakle, po njihovom izboru ovogodišnji pobjednici su kampovi Valkanela, FKK Koversada i Polidor u Vrsaru i Funtani u Istri, zatim Čikat i Draga na Kvarneru te Straško i Lupis u Dalmaciji.

Hrvatski kampovi sezonu su otvorili tek krajem svibnja, a zbog mjera koje je poduzela slovenska vlada i ograničenja prelaska graničnih prijelaza, gosti nisu mogli kampirati od kraja kolovoza. Ipak, u Hrvatskoj je zabilježeno 323.000 dolazaka slovenskih kampista koji su ostvarili nešto više od 2 milijuna noćenja, što je 30% manje nego lani.

Nešto lošiji posjet posljedica je i uvođenja turističkih bonova jer je mnogo gostiju kampiralo u Sloveniji. Većina slovenskih gostiju ljetovala je u Hrvatskoj u kampovima u Istri, gdje je ostvareno 38% svih noćenja, na Kvarneru 25%, u okolici Zadra 19%, u okolici Šibenika 6% i u Lici, uključujući Novalju na Pagu, 5,5 %.

Među ostalim, Medulin je najpopularniji među slovenskim kampistima, sa 144.000 noćenja, a slijede ga kampovi na Malom Lošinju, Novalji na otoku Pagu, Vrsaru, Umagu, Pakoštanima i Funtani.

Valkanela i Polidor najbolji kampovi u Istri

Kampovi u Istri ove su godine imali relativno dobru sezonu, jer je pad gostiju bio najmanji. Slovenski kampisti vole više kampove koji nude puno hlada i dobru dodatnu ponudu za djecu.

Kategorija većih kampova – Istra

Maistrin kamp Valkanela iz Vrsara dobio je najviše glasova među većim istarskim kampovima. Riječ je o kampu s raznovrsnom ponudom u kojem obitelji najviše uživaju jer imaju dugu plažu i kompleks bazena.

Kampisti su na drugo mjesto plasirali Valamarov kamp Lanterna Premium iz Tara, a na treće kamp Maistrin Porto Sole iz Vrsara.

 1. Kamp Valkanela – Vrsar

 

 1. Kamp Lanterna Premium resort – Tar

 

 1. Kamp Porto Sole – Vrsar

 

 1. Kamp Pineta – Fažana

 

 1. Kamp Mon Perin – Bale

 

Valkanela

Kategorija manjih kampova – Istra

U Istri većina kampova su veliki, ali ima i lijepih manjih kampova koji gostima nude i ugodan osjećaj na odmoru.

Drugu godinu zaredom prvo mjesto osvojio je kamp Polidor iz Funtane, koji je jedan od prvih kampova u Hrvatskoj koji je bio otvoren tijekom cijele godine. Ljubaznost domaćina i urednost kampa razlog su izvrsnih recenzija.

Na drugom je mjestu novi kamp Lighthouse u Savudriji koji je također otvoren tijekom cijele godine, a na trećem je kamp Puntica iz Funtane, u vlasništvu Plave lagune.

 1. Kamp Polidor – Funtana
 2. Kamp Lighthouse – Savudrija
 3. Kamp Puntica – Funtana
 4. Kamp Ulika – Rovinj
 5. Kranjski kamp – Premantura

Najbolji nudistički kamp

Uz hrvatsku obalu postoji samo 14 FKK kampova s ​​ponudom nudističkog kampiranja. Gosti na odmoru vole uživati ​​bez odjeće, a iznad svega cijene prelijepo prirodno okruženje.

Ove godine prvo mjesto osvojio je Maistrin FKK kamp Koversada iz Vrsara, gdje je ove godine uz Limski kanal postavljeno lijepo uređeno naselje modernih mobilnih kućica.

Slijedi kamp Ulika iz okolice Poreča u vlasništvu Plave lagune i na trećem mjestu kamp Baldarin iz Punta Križa na otoku Cresu.

 1. Kamp Koversada – Vrsar

 

 1. Kamp Ulika – Poreč

 

 1. Kamp Baldarin – Punta Križa

 

 1. Kamp Valalta – Rovinj

 

 1. Kamp Kovačine – Cres

 

Ususret Noći vještica kolači i kruh od cuke i bučinog ulja u porečkoj TUŠ-A. Štifanića

VRSAR: Vijećnici obišli investicije “teške” skoro 95 milijuna kuna – dvoranu i pročistač otpadnih voda