in

Švicarskoj je Hrvatska i dalje na popisu zemalja sigurnih za putovanja

Plaža u Funtani

Hrvatska na popisu sigurnih zemalja za putovanja na tržištu Švicarske je potvrda da nas se percipira stabilnom i sigurnom destinacijom

Hrvatska je u Švicarskoj uvrštena na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji koje pokriva i švicarsko tržište. Naime, švicarsko ministarstvo zdravstva ažuriralo je listu rizičnih zemalja pa se tako od 18. kolovoza na listi rizičnih zemalja nalaze Albanija, Andora, Aruba, Belgija, Belize, Färòer, Gibraltar, Guam, Indija, Malta, Monako, Namibia te Španjolska uključujući Baleare.

„Uvrštenje Hrvatske na popis sigurnih zemalja za realizaciju putovanja na tržištu Švicarske potvrda je kako smo u pojedinim državama i dalje percipirani kao stabilna i sigurna turistička destinacija. Međutim, na konačne odluke zemalja, osim epidemiološke situacije, utječu i gospodarsko-ekonomski interesi svake pojedine zemlje“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši da je daljnje pridržavanje mjera nužno kako bi i tijekom rujna te posezone uspješno realizirali turistički promet s inozemnih tržišta.

Dodajmo kako je prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu kolovoza s tržišta Švicarske ostvareno gotovo 140.000 noćenja što je 82 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju, dok je u dosadašnjem dijelu godine s ovog tržišta ostvareno oko 510.000 noćenja što je 55 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju.

Najviše noćenja švicarski su turisti ostvarili u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz HTZ-a.

Lopov 80-godišnjakinji strgnuo s vrata skupu ogrlicu

UMAG: Predstavila se kao djelatnica ljekarne pa pokrala 90-godišnjakinju!

NA ULIKI U POREČU: U nudističkom kampu Mađar mobitelom snimao goste

Pijani 34-godišnjak u 2 lokala vikao na goste, prijetio smrću djelatnicima, vrijeđao policajce, opirao se uhićenju…