in

TAR-VABRIGA ovog ljeta dočekuje niz glazbenih zvijezda. U svibnju otvaranje sezone uz Opću opasnost i Alfa Time Band

Sanja Žužić

Turistička zajednica općine Tar-Vabriga u suradnji s Općinom i ove godine nudi prebogat program manifestacija koji će zadovoljiti ukuse svih uzrasta. Naravno, ulaz na sve je besplatan. Ponovno se vraća fešta za otvorenje sezone, čime zapravo službeno počinje ovogodišnji program manifestacija. Bit će to 4. svibnja kada će glavne zvijezde biti Opća opasnost i Alfa Time Band. Ponovno se u lipnju vraća trodnevni Food Truck Festival Mangiatorre. Detalje smo doznali od direktorice Turističke zajednice Sanje Žužić.

Foto TZ Tar-Vabriga
Foto TZ Tar-Vabriga

-Sezonu manifestacija započinjemo već u svibnju, točnije 4. svibnja koncertom Opće opasnosti i Alfa Time benda. Tar  od 7. do 9. lipnja postaje centar odlične zabave i gastronomije jer su nam ti datumi rezervirani za MangiaTorre – street food festival kao  spoj izvrsne zabave i neodoljive gastronomske ponude. Riječ je o urbanom gastro konceptu koji posjetiteljima uz ukusne street food zalogaje nudi i atraktivan glazbeni program kojeg s oduševljenjem iščekujemo.

Koncert Klape Intrade u Taru - Foto TZO Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Koncert Klape Intrade u Taru – Foto TZO Tar-Vabriga – Antonio Paljuh

Na festivalu će se moći kušati inovativna jela koja će vrijedno pripremati gastro znalci na nekoliko food truckova pa će ovo biti izvrsna prilika za kušanje primamljivih kombinacija svježih lokalnih namirnica. Osim vrhunske gastronomije, posjetitelji će se ove godine zabavljati uz izvrstan glazbeni program. U petak, 7. lipnja, domaće i strane goste rasplesat će fantastičan Infinity band, subota je rezervirana za ljubitelje legendarnog Bon Jovija koji će se moći zabaviti uz Bon Jovi Tribute, dok nedjelja donosi još jedan izvrstan tribute band – Coldplay Tribute.

Prošlogodišnje izdanje MangiaTorrea održalo se također početkom lipnja i polučilo je odličan rezultat. Tako da smo i ove godine odlučili festival organizirati uoči same turističke sezone kako bi imali dodatni povod za dolazak u našu destinaciju, naglasila je Žužić.

Sredinom lipnja  (14. i 15.06.) stiže čarolija u parkove i šetnice Tara s još jednim izdanjem Festivala uličnih čarobnjaka koji nosi naziv Čarobni Tar-Vabriga. Dvodnevno kulturno-umjetničko događanje, koje svaki put iznova oduševljava kako djecu, tako i odrasle, prikazat će suvremene pristupe uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije i slično.

Energična Indira - Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Indira na Turističkoj fešti – Foto TZ Tar-Vabriga/Antonio Paljuh

Neće manjkati ni druge zabave za najmanje uz Cinematorre – filmske projekcije pod zvjezdanim nebom, a ovog će ljeta gostovati i kazališne predstave.

Spomenimo i svečano otvorenje ribarske kuće „Al Penon“ u Santa Marini u lipnju s koncertom Klape Campi i Sergija Pavata, te nastupe drugih velikih imena s naše estrade – Maje Šuput, Tončija Huljića i Madre Badesse, Gustafa, Željka Bebeka, Četiri tenora….

Doista, bit će toga tijekom idućih mjeseci za sve glazbene ukuse. Naravno, uz najbolje istarske delicije poput dagnji, sardona i ostalih specijaliteta po kojima je ovo podneblje nadaleko poznato.

Naravno to su samo neka od događanja  a o svakom ćemo vas detaljno i pravodobno obavještavati. 

Foto TZ Tar Vabriga
Foto TZ Tar Vabriga

-Veseli nas da novi koncepti, bolja ponuda i osmišljavanje novih sadržaja na novim lokacijama, kao i snažnije uključivanje lokalne zajednice u sve manifestacije i događaje daje tako dobre rezultate, kaže direktorica Žužić ističući kako se u svemu tome veliki naglasak stavlja i na prenošenje tradicije na “mlade snage” – i to kroz suradnju s vrtićima i školama. 

-Očekuje nas ljeto bogato događanjima i zato ne propustite doći nam u posjet, zaključila je Sanja Žužić.

U nastavku donosimo cijeli program pa si zabilježite datume:

poreč učilište kino

POREČ: Učilište zapošljava na poziciji voditelja. Evo što traži

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Noćas dva naleta na divljač kod Višnjana i Kaštelira