in

TAR-VABRIGA: Velik interes iznajmljivača za edukaciju o pripremi sezone i top trendovima

Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica općine Tar-Vabriga, u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o., organizirala je besplatnu edukaciju za pružatelje usluga u privatnom smještaju, fizičke osobe i rezidente u Hrvatskoj, na temu „Administrativno poslovanje i osnovne  pripreme za sezonu 2023.“ Edukacija se održala u općinskoj vijećnici i za nju su iznajmljivači pokazali zaista velik interes.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Direktorica TZ-a Sanja Žužić istaknula je da su zaključili da je najbolje prirediti je neposredno pred početak sezone, a organizirali su je jer su uvidjeli potrebu, posebice radi novih iznajmljivača ali i kao podsjetnik iskusnima koji se tim poslom bave već duže vrijeme. Najavila je još edukacija, a po dogovoru i iskazanom interesu izajmljivača.

Cilj ove edukacije bila je pomoći iznajmljivačima oko priprema za turističku sezonu 2023. godine.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

O administrativnom poslovanju i osnovnim pripremama za sezonu govorila je Meri Čizmić Kraljević iz Interligo savjetovališta za iznajmljivače. Dotaknula je sve bitne teme koje su iznajmljivačima značajne – od dokumenata i knjiga koje treba voditi, cjeniku i kako ga postaviti, eVisitoru, prijavi i odjavi gostiju, financijskim obavezama iznajmljivača, plaćanju PDV-a, što sve apartmani moraju imati, zatim o oglašavanju, pripremama i top trendovima za sezonu 2023. i još puno toga.

O predavačici:

Meri Čizmić Kraljević – glavna urednica časopisa „Apartman Plus“, ovlaštena je edukatorica tvrtke Interligo d.o.o. Održala je preko 100 edukacija širom Hrvatske. Ima bogato iskustvo kao savjetnica obiteljskog smještaja, koautorica je stručnih knjiga o obiteljskom smještaju, sudjelovala je u projektima upravljanja destinacijama u dijelu koji je vezan uz obiteljski smještaj.

Foto Usluga Poreč

USLUGA POREČ: Ponovno se mogu naručiti kontejneri za glomazni otpad

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici upoznali sakralnu baštinu Lanišća