in

USLUGA POREČ: Ponovno se mogu naručiti kontejneri za glomazni otpad

Foto Usluga Poreč

Iz komunalnog poduzeća Usluga Poreč saznajemo da će od petka 31.03.2023. godine ponovno biti omogućeno zaprimanje narudžbi i odvoz velikih spremnika za glomazni otpad. Sve ranije zaprimljene narudžbe kreću s realizacijom po redoslijedu zaprimanja.

Preuzimanje glomaznog otpada i dalje je omogućeno za sve fizičke osobe i to bez naknade na reciklažnom dvorištu na Košambri od ponedjeljka do subote od 07:00 do 17:00 sati.

Podsjećamo da u glomazni otpad spadaju predmeti koje zbog svoje veličine ne možemo odlagati u spremnike za odvojeno prikupljeni otpad. Tu ubrajamo kupaonsku opremu, stvari za djecu, podne obloge (tepih, laminat, parket), namještaj, kuhinjsku opremu, vrtnu opremu i ostali glomazni otpad.

Iz Usluge podsjećaju da u glomazni otpad ne spadaju građevinski otpad, opasni otpad (plinske boce, kante od boja idr.), električni i elektronički otpad, otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatori, otpad od obrezivanja krošnji, korova, grmova, otpad od uklanjanja stabala, panjevi.

Foto Tanja Kocijančić

U nedjelju u Žminju Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće. Donosimo bogat program

Foto Tanja Kocijančić

TAR-VABRIGA: Velik interes iznajmljivača za edukaciju o pripremi sezone i top trendovima