in

To Do in Istria – Booking platforma koja objedinjuje najbolju ponudu Poluotoka na jednom mjestu

Foto Istarska razvoja turistička agencija

Istra, poluotok prepun atrakcija, doživljaja i tura koje su sada objedinjene na jednom mjestu, unutar destinacijske booking platforme To Do in Istria koja pruža mogućnost rezervacije niza aktivnosti uz različite interese, od avanturističkih do kulturnih i gourmet doživljaja.

Platforma je koncipirana, da kroz jednostavan način pruži posjetiteljima mogućnost rezervacije različitih atrakcija s ciljem podizanja destinacijske ponude na višu razinu.

U sklopu novog razvojnog projekta, Istarska razvojna turistička agencija, uz podršku Istarske županije i Turističke zajednice Istarske županije, predstavlja novu, inovativnu destinacijsku booking platformu – To Do in Istria. Ova web prodajna platforma je prva takva inicijativa na području Istre koja objedinjuje sve usluge, ture, doživljaje i atrakcije poluotoka na jednom mjestu te omogućuje prezentaciju različitih ponuđača i subjekata.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak prema digitalnoj tranziciji destinacije, potiče njen rast i predstavlja cjelovito digitalno rješenje za Booking marketplace Istre, koji je dostupan na engleskom jeziku. To Do in Istria ima za cilj povećati prepoznatljivost Istre kao destinacije za aktivni odmor, pružajući posjetiteljima jednostavan pregled uz brz i efikasan rezervacijski sustav, dok pružateljima usluga na destinaciji pruža suvremeni kanal prodaje i promocije.

„Destinacijska ponuda mora se temeljiti na doživljajima, selektivnim oblicima turizma te težiti ka specifičnim oblicima ponude koji će obogatiti turizam Istre. Isto tako, s obzirom na trenutnu situaciju, moramo se prilagoditi ponudi, odnosno potražnji na turističkom tržištu jer se i ostale destinacije ponovno otvaraju i postaju dostupne turistima.“, istaknuo je župan Boris Miletić.

Ključne značajke i ciljevi platforme jesu povećanje prepoznatljivosti Istre kao destinacije za aktivni odmor, predstavljanje doživljaja poluotoka na jednom mjestu, omogućavanje online rezervacije gdje postoje dvije mogućnosti jedna je instant booking, a druga booking on request, kao i pružanje jednostavnog pregleda destinacijske ponude domicilnom stanovništvu i turistima putem brzog i efikasnog rezervacijskog sustava kao i dostupnost direktne komunikacije između korisnika i pružatelja atrakcija ili usluga.

„Istarska razvojna turistička agencija razvila je platformu s namjerom da udovolji različitim interesima, željama i navikama putovanja posjetitelja uz bogatu personaliziranu ponudu različitih aktivnosti, doživljaja i tura uz umrežavanje svih dionika unutar destinacije. Osim povećanja prepoznatljivosti, To Do in Istria ima za cilj naglasiti autentičnost Istre, kao aktivne turističke destinacije koja nudi mnogobrojne aktivnosti i doživljaje u kojima mogu uživati domaći i strani posjetitelji. To Do in Istria, također nudi pregledan sustav kategorizacije prema mjestu i tipu usluge, dok je dizajn prilagođen i mobilnim preglednicima, što korisnicima omogućava jednostavan pristup i korištenje platforme putem mobilnih uređaja.“, ističe direktorica Slavica Tobok Kandić

Uvođenje To Do in Istria platforme predstavlja značajan iskorak za Istru u području turizma i digitalne transformacije. Očekujemo da će ova inovativna inicijativa privući sve veći broj posjetitelja i pružatelja usluga te pomoći u daljnjoj promociji lokalne destinacijske ponude.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković istaknula je sljedeće: „Destinacijska platforma koja objedinjuje najbolje atrakcije, ture i usluge zaista je bila potrebna destinaciji kao što je Istra. Raznolikost ponuđača ukazuje na kvalitetno umrežavanja dionika unutar destinacije, dok platforma predstavlja centralno mjesto za promociju i prodaju destinacijskih usluga koje su dostupne ne samo turistima, već i lokalnom stanovništvu. Sinergija koja je stvorena odličan je temelj za daljnji razvoj i napredak platforme te razvoj niza mogućnosti tijekom razdoblja koji nam slijedi.“

Izradu web stranice uz informatičku i tehničku podršku potpisuje Digitalna agencija Markething d.o.o., a za kreiranje i osmišljavanje vizualnog identiteta platforme zaslužna je tvrtka Alphera d.o.o.

Za dodatne informacije i pristup To Do in Istria platformi, posjetite službenu web stranicu www.todoinistria.com, priopćila je IRTA.

NE OBJAVLJUJ

BLOKADE I DALJE NA CESTAMA: Novi detalji oko otmice žene na području Umaga

Ilustracija - Foto PublicDomainPictures za Pixabay

Pritvor za obiteljskog nasilnika iz Poreča – Ženi prijetio i fizički je napao, kćer psovao i vrijeđao