in

Turisti će imati široku mrežu punktova za testiranje, a dio troška subvencionirat će država

Antigenski test na Covid-19 - Ilustracija

Prema najavama, svim gostima u Hrvatskoj ove će sezone na raspolaganju biti široka mreža punktova za testiranje, a sufinancirat će se dio troškova antigenskog testiranja.
 
“Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična i odlučit će se u dogovoru s HZJZ-om”, kazala je ministrica Nikolina Brnjac i pojasnila kako zaliha antigenskih testova ide preko robnih zaliha, a Ministarstvo je do sada osiguralo 20 milijuna kuna.
 
Dodajmo ovome kako su od 07. travnja 2021. u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na snagu stupile nove cijene mikrobioloških pretraga koje se pružaju na zahtjev pravnih i fizičkih osoba.
 
Cijena antigenskog testiranja za turiste s nalazom na engleskom jeziku iznosi 275 HRK.
 
Trenutno u Republici Hrvatskoj postoji 28 testnih centara koji provode RT-PCR metodom analizu prikupljenih uzoraka na COVID-19. Svi obrađeni uzorci upisuju se u nacionalnu platformu pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje koja je dostupna svim županijskim zavodima za javno zdravstvo. U pojedinim gradovima i županijama u Hrvatskoj provodi se i epidemiološka mjera testiranja korištenjem brzih antigenskih testova, a više informacija dostupno je OVDJE.

POREČ: Uhićeni jer su vozili bez vozačke i pod utjecajem alkohola

POREČ: VINISTRA prvi put u povijesti na Peškeri, u tijeku SVIJET MALVAZIJA