in

Turistički rezime: Hrvatska treću godinu zaredom pobjednica Mediterana

Indira na Turističkoj fešti - Foto TZ Tar-Vabriga/Antonio Paljuh

Ovu godinu Hrvatska ponovno, već treću godinu zaredom, završava kao pobjednica Mediterana po ostvarenom udjelu stranih gostiju u turističkim dolascima i noćenjima. To je rezultat odlične suradnje i koordinacije turističkih djelatnika i svih ključnih institucija.

-Na odličnoj suradnji i razumijevanju posebno zahvaljujemo Vladi RH na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, Ministarstvu turizma i sporta na čelu s ministricom Nikolinom Brnjac, Hrvatskoj turističkoj zajednici na čelu s direktorom Kristjanom Staničićem, Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s ministrom i potpredsjednikom Vlade RH Davorom Božinovićem, kao i svim ostalim institucijama na svim razinama vlasti s kojima smo ove godine surađivali u interesu domaćeg turizma i gospodarstva. Koristimo ovu priliku zahvaliti i svim turističkim djelatnicima diljem zemlje koji svojom profesionalnošću i požrtvovnošću ostvaruju sjajne turističke rezultate, posljednje tri godine u izvanrednim uvjetima u okolnostima pandemije.

Kvalitetan turistički rezultat iznimno je važan za Hrvatsku. Ove je godine turizam podržao gospodarski oporavak, a u drugoj polovici godine amortizirao prelijevanje negativnih gospodarskih kretanja iz EU. Kako je potvrdio i predsjednik Vlade, dobar turistički rezultat omogućio je Vladi RH donošenje jesenskog paketa mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva, objavili su iz Hrvatske udruge turizma.

S obzirom na gospodarske trendove u EU, sljedeće godine će dobar turistički rezultat biti još važniji. U Hrvatskoj udruzi turizma s opreznim optimizmom ulaze u 2023., u kojoj vjeruju da će se uz nastavak kvalitetne suradnje između javnog i privatnog sektora ponovno pokazati da možemo ostvariti odličan rezultat u izvanrednim okolnostima.

Izvor Hrvatska udruga turizma

Foto Istarska županija

KAŠTEL U LUPOGLAVU: Nekadašnji dragulj austrijske Istre podno Ćićarije

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

JOŠ JEDAN “NASJEO”U UMAGU – Platio laptop preko interneta, ali ga nikad nije dobio