in

TURISTIČKI SAJAM ITB U BERLINU: Njemački partneri najavljuju proširenje programa za Hrvatsku

Danas je u Berlinu održan drugi dan sajma ITB, najveće svjetske turističke burze na kojoj se i ove godine predstavlja hrvatska turistička ponuda. Hrvatska delegacija predvođena direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem te državnim tajnikom u Ministarstvu turizma Tončijem Glavinom je i tijekom današnjeg dana odradila važne sastanke s ključnim partnerima na njemačkom tržištu kao što su Eurowings, Jet2, Reise Servis Deutschland (RSD) i drugi.

„Rezultati brojnih sastanaka i susreta s najvažnijim partnerima na njemačkom tržištu su vrlo pozitivni. Naime, većina partnera već u ovoj godini planira značajnija proširenja kada je u pitanju ponuda prema hrvatskim destinacijama, bilo da je riječ o povećanju smještajnih kapaciteta i programa ili pak o povećanju broja kapaciteta u zračnom prometu. Upravo navedeni segmenti predstavljaju jedan od osnovnih preduvjeta zadržavanja i daljnjeg jačanja naše pozicije na njemačkom tržištu zbog čega posebnu pažnju pridajemo suradnji s turoperatorima, agencijama i avioprijevoznicima kroz naše programe udruženog oglašavanja i strateških projekata“, poručio je direktor Staničić.   

Predstavnici Reise Servis Deutschland (RSD) i WTouristica naglasili su da su u prošloj godini prvi puta uveli čarter letove i paket aranžmane izvan glavnog dijela sezone. Tako će Dubrovnik od listopada prošle godine do svibnja ove godine biti povezan s Njemačkom i Skandinavijom svakodnevnim letovima, dva puta dnevno, koji ostvaruju odličnu popunjenost od 90 posto. Program dodatno uključuje četverodnevni boravak u dalmatinskim destinacijama kao što su Split i Makarska. Očekuju da će u 2019. godini kroz ovaj program u Hrvatsku dovesti više od 40.000 putnika, dok projekcije za 2020. godinu govore o 55.000 putnika.

Državni tajnik Tonči Glavina naglasio je važnost investicija s njemačkog tržišta u hrvatski turizam. „Suradnja između Hrvatske i Njemačke je vrlo dobra, a navedeno potvrđuju i najavljena ulaganja u našu zemlju i hrvatski turizam u ovoj i narednim godinama. Njemačka zauzima četvrto mjesto po ulaganjima u Hrvatsku, a Nijemci su naši tradicionalno dobri partneri u gospodarskoj suradnji, ali i u turističkom smislu, pa smo tako i ove godine optimistični u prognozama s njemačkog tržišta s obzirom na obavljene razgovore s vodećim turoperaterima i partnerima”, izjavio je Glavina.

O jačanju daljnje suradnje, a samim time i povećanju kapaciteta na postojećim aviolinijama te uvođenju novih razgovaralo se s predstavnicima Eurowingsa i Jet2 s kojima Hrvatska turistička zajednica ostvaruje suradnju kroz programe udruženog oglašavanja, odnosno strateških projekata.

„Veseli nas dinamika koja se ovih dana odvija na hrvatskom štandu i štandovima naših suizlagača. Potvrda je to pozitivne pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu koja se intenzivno gradila prethodnih godina. Zajedničkim smo radom uspjeli pozicionirati Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju, a navedeno potvrđuje i bolja prodaja ovogodišnjih aranžmana za razdoblja pred i posezone“, zaključio je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio

Dodajmo kako se direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić tijekom dana susreo s Kornelijom Ferizaj, direktoricom Nacionalne turističke organizacije Albanije, s kojom je razmijenio iskustva vezana uz izradu strateškog marketinškog plana te uz sajamske nastupe. Također, na štandu Rijeka – Europska prijestolnica kulture premijerno je prikazan promotivni video spot naziva „Luka različitosti“.

U nastavku dana održat će se i manifestacija podunavskih zemalja Donausalon kojoj je ove godine zemlja partner Hrvatska. Tema ovogodišnjeg Donausalona je „Digitalizacija u turizmu Podunavlja“, a u sklopu programa održat će se i posebna prezentacija Slavonije, priopćila je danas Hrvatska turistička zajednica.

SA(N)JAM KNJIGE PULA: Potpisan sponzorski sporazum koji će i iduće tri godine jamčiti održavanje sajma

Danas prometna akcija u Ročkom Polju