in

SA(N)JAM KNJIGE PULA: Potpisan sponzorski sporazum koji će i iduće tri godine jamčiti održavanje sajma

Jučer je potpisan sporazum o suradnji između Istarske županije, Grada Pule, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri kojim će se i naredne tri godine podržati održavanje projekta Sa(n)jam knjige. Ugovor su potpisali istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Magdalena Obradović Vodopija, objavila je Istarska županija na svojim web stranicama.

Prema riječima gradonačelnika Miletića, Sa(n)jam knjige u Puli koji će se ove godine održati 25. godinu za redom, prepoznat je kao kulturna manifestacija koja okupljajući ljubitelje pisane riječi, promovira Pulu i Istru i izvan granica Hrvatske.

„Sajam knjige iznova privlači najveća imena suvremene svjetske književnosti i sigurno je da će Grad Pula nastaviti podržavati ovako kvalitetnu manifestaciju. Zahvala ide svima koji su prepoznali važnost Sajma i koji neumorno rade na njegovom održavanju“, rekao je Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je Istarska županija pri samom vrhu po izdvajanjima za kulturu u Hrvatskoj.

„U prilog tomu govori i današnje potpisivanje ugovora o daljnjoj suradnji na projektu Sajma knjige u Puli čime zajedničkim snagama osiguravamo sredstva za ovu iznimnu značajnu manifestaciju. U današnje digitalno doba kad skoro sav sadržaj čitamo online, Sajam knjige približava čitateljima svih uzrasta ljepotu ukoričenih izdanja i doprinosi popularizaciji knjige kao medija“, naglasio je župan Flego. 

„Zagrebačka banka u okviru svoje društvene odgovornosti  ima dugu tradiciju ulaganja u kulturu. Jedan od značajnih projekata je Sajam knjiga koji doprinosi  kulturnom životu, razvoju izdavaštva i promociji Istre kao turističke destinacije. Koristim priliku da se zahvalim <gradu Puli i Istarskoj županiji na izvrsnoj poslovnoj suradnji. Uvjereni smo&nbsp;kako ćemo i ubuduće&nbsp;realizirati još puno zajedničkih projekata te tako doprinijeti gospodarskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo“, poručio je prilikom potpisivanja predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić.

Predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Obradović Vodopija zahvalila je Gradu Puli, Istarskoj županiji i Zagrebačkoj banci na dugogodišnjoj potpori sajmu.

„Sajam se razvija i raste među ostalim i zahvaljujući činjenici da Grad Pula i Istarska županija već godinama razvijaju strateške smjernice u kulturi, što je za naš sajam kao jednu vaninstitucionalnu manifestaciju, od iznimnog značaja. Drago mi je da nas Zagrebačka banka kontinuirano prati, a ovaj će sporazum služiti kao jamstvo za dugoročni razvoj sajma knjige koji ove godine slavi velikih 25 godina postojanja, a održat će se od 5. do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja“, zaključila je predsjednica Udruge.

BIZNIS BEZ KONTROLE: Uzgajivači pasa u Hrvatskoj za samo deset dana ‘okrenu’ više od sedam milijuna kuna

TURISTIČKI SAJAM ITB U BERLINU: Njemački partneri najavljuju proširenje programa za Hrvatsku