in

TURISTIČKI SAJAM U DALLASU: Očekuje se 25 posto više gostiju iz SAD-a

Ilustracija/TZ Pula

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku predstavilo je proteklog vikenda turističku ponudu Hrvatske na „Dallas Travel and Adventure Show“, općem turističkom sajmu koji je održan u Teksasu, u Dallas Market Hallu. Riječ je o sajmu kojeg je posjetilo oko 15.000 posjetitelja, među kojima su i predstavnici turističkih kompanija te brojnih specijaliziranih medija, priopćeno je iz HTZ-a.

„U dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvarujemo rast prometa od 20 posto u dolascima i noćenjima. Dvoznamenkasti rast za Hrvatsku predviđaju i u Virtuosu, prestižnom udruženju agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima doprinijeti i skorašnje otvaranje novog ureda HTZ-a u Los Angelesu za kojeg se prijavilo ukupno 20 kandidata.    

„Uz istočnu i zapadnu obalu, Teksas predstavlja područje s najvećim prosječnim dohotkom, odnosno riječ je o području koje je značajan generator turističke potražnje. Navedeno potvrđuje podatak o posjetiteljima ovog sajma među kojima je velik broj onih koji ostvaruju godišnja primanja viša od 150 tisuća američkih dolara“, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, dodavši kako je Hrvatska predstavljena i brojnim američkim agentima u sklopu Virtuoso radionica koje su se održale u Los Angelesu i New Orleansu.

U prilog pozitivnim projekcijama ide i uvođenje novog direktnog sezonskog leta iz SAD-a za Hrvatsku. Naime, American Airlines će od 7. lipnja do 27. rujna ove godine tri puta tjedno letjeti na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

Dodajmo kako je sajam „Dallas Travel and Adventure Show“ ponudio mogućnost upoznavanja s turističkim posrednicima i predstavnicima medija, novosti iz industrije, ali i obrazovno-zabavni program koji se održao na čak tri pozornice te na kojem su sudjelali brojni ugledni predavači.

NOVIGRAD: Gradi se nogostup u Ulici sv. Antona

POREČ: Tjedan kulture življenja OKOLO s nizom programa za domaće i turiste počinje 28. travnja