in

Turizam u Nacionalnoj razvojnoj strategiji 2030. prepoznat kao strateška grana koja potiče gospodarstvo

Kamp/Ilustracija

Prijedlog teksta Nacionalne razvojne strategije kojeg je usvojila Vlada RH te uputila u široku javnu raspravu definira turizam kao stratešku djelatnost u Hrvatskoj zbog čega je potrebno raditi na njegovoj održivosti i oporavku od aktualne krize.

Kao cilj krovnog strateškog nacionalnog dokumenta kojeg moraju slijediti sve ostale sektorske strategije i provedbeni planovi postavljen je zadržavanje Hrvatske među vodećim europskim turističkim destinacijama u pogledu sigurnosti, kvalitete, dodane vrijednosti, održivosti i inovacija.

”Turizam je ove godine konačno prepoznat kao jedan od ključnih gospodarskih sektora u kojem imamo znanje i iskustvo da napravimo izvanserijski rezultat i u kriznom razdoblju. Turizam se ove godine pokazao kao amortizer gospodarstva, a ne kao ranjivi dio gospodarstva kako ga se često percipira. Ključ daljnjeg razvoja turizma je podizanje njegove međunarodne konkurentnosti, kako kroz smanjivanje stope PDV-a na razinu konkurencije, tako i kroz definiranje sveobuhvatnog pristupa na koji način potaknuti povećati investicije i smanjiti prepreke ulaganjima u hotelijerstvo koje donosi najveću dodanu vrijednost gospodarstvu ali i lokalnoj zajednici. Zadovoljni smo što su te ključne odrednice prepoznate i u prijedlogu teksta Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030.”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Izvor Hrvatska udruga turizma

Istra u petak: 76 novozaraženih, dio uvezen iz Italije, Srbije, Rijeke i Zagreba

NOVIGRAD: Aminess donirao zaštitnu medicinsku opremu umaškoj Hitnoj pomoći