in

TZ VIŽINADA: Nova direktorica Lidija Brdarić – Fokus na povećanju prepoznatljivosti kroz prirodne ljepote i ponudu vrijednih vinara

Foto TZ Vižinada

Odlukom Vijeća Turističke zajednice Općine Vižinada, a po provedenom javnom natječaju za novu direktoricu TZ-a izabrana je diplomirana ekonomistica Lidija Brdarić koja je dužnost preuzela sredinom veljače. Prvi projekt prošao je uspješno – na Uskrsni ponedjeljak održano je četvrto izdanje MTB Parenzane koje je okupilo više od 200 biciklista-rekreativaca. Poppričali smo s njom kako bi saznali više o njoj i njenim planovima na novom radnom mjestu.

Foto TZ Vižinada/Bernard Ritoša - Proljetna MTB Parenzana 2023.
Foto TZ Vižinada/Bernard Ritoša – Proljetna MTB Parenzana 2023.
  1. Napišite nešto o sebi – dosadašnjem radnom iskustvu.

Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, nakon fakulteta radila sam u privatnom sektoru gdje sam stekla iskustvo rada u turizmu. Prije par godina smo se preselili u VIžinadu i zaljubili u ovaj kraj koji pruža jako puno kao što je kvaliteta života, divnih i gostoljubivih mještana gdje smo odlično prihvaćeni.

2. Kako Vam se čini novi posao? Što sada za početak pripremate?

Posao je dosta dinamičan i zanimljiv. Za početak sam sudjelovala u pripremama proljetnoj utrci 4. MTB Parenzana dok za 29. travnja organiziramo wine&walk Viva Vino Vižinada.

3. Kako vidite razvoj TZ-a Vižinada – planirate li uvesti neke novosti, manifestacije dodatne ili nešto slično?

Pratimo trendove u razvoju turizma te se prilagođavamo novim potrebama i zahtjevima naših gostiju. Uz tradicionalne manifestacije koje se održavaju na području Vižinade, ove godine uvodimo i par novih s kojima ćemo vas upoznati uskoro.

4. Na čemu će biti fokus u Vašem radu?

Definitivno je fokus na brendiranju destinacije te povećanju prepoznatljivosti  i konkurentnosti, kako kroz prirodne ljepote Vižinade tako i kroz ponudu vrijednih vinara, maslinara i ostalih proizvođača po kojima postajemo sve više prepoznatljivi.

5. Osvrt na lanjske turističke rezultate – koliko je ostvareno noćenja u 2022. i usporedba tih rezultata s 2021., 2020. i 2019.

U 2022. imamo 7.209 dolazaka što je povećanje od 15% u odnosu na 2021. godinu, te 56.805 noćenja što je 10% više u odnosu na 2021. godinu. Kao što vidimo na primjeru prošle godine, tako je bilo i prethodnih gdje je Vižinada u stalnom povećanju broja dolazaka i noćenja.

6. Koji je plan TZ-a za ovu godinu – koliko planirate povećati noćenja i prihode u ovoj godini?

Prateći trend prošlih godina očekujemo povećanje noćenja oko 10%. Fokus stavljam na povećanje turističkog prometa u razdoblju pred i posezone, uz neizostavnu glavnu sezonu. Primarni smjer je fokus na goste kojima smo izbor kao idealna auto destinacija te radimo na prepoznatljivosti avionskih gostiju zbog blizine aerodroma i postupnog oporavka avio linija.

7. Koliko ima objekata u privatnom smještaju, a koliko u OPG-ovima?

Od ukupno 197 objekata na području Vižinade u privatnom smještaju imamo 194 objekta dok se u OPG-ovima nalaze 3 objekta.

8. Kako mislite da će se idućih godina turistički razvijati Vižinada i koje će općinske investicije/novosti po Vašem mišljenju tome doprinijeti?

Kako je područje Vižinade prirodno bogato i očuvano, mjesto na kojem ima najviše vinara i drugih proizvođača radi se na očuvanju lokalnog identiteta i jačanju brenda eno-gastronomske destinacije. Zahvaljujući viziji načelnika u razvoju općine te naporima zadnjih godina u moderniziranje i poboljšanje kvalitete destinacije Vižinada dobiva ono nešto što gosti traže a to je spoj autentičnosti i tradicije sa svim blagodatima modernog života.

Hoditi i zdravi biti u Poreču 2019.

Manifestacija “Hoditi i zdravi biti” u svim istarskim gradovima

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Pijani mladić oštetio tri parkirana vozila. Skupo će ga to koštati…