in

U Istri osnovana Udruga za održivi turizam u praksi „Eco I Do“ – Čelnici su vlasnici kuća za odmor

Udruga Eco I do

Na osnivačkoj skupštini održanoj u subotu 2. prosinca osnovana je u Svetvinčentu Udruga za održivi turizam u praksi „Eco I Do“. Osnovna ideja osnivanja udruge je učiniti znanje o održivom turizmu u praksi dostupno svima. „Eco I Do“ je neprofitna udruga građana entuzijasta koji žele pružiti odgovor na pitanje kako lokalno stanovništvo i turisti u budućnosti mogu zajedno stvarati održiva okruženja i stilove života. Za nas održivost nije samo pojam, mi tako živimo. Aktivnosti će biti usmjerene ka promjeni paradigme uspješnosti u turizmu iz „evidentiranja broja noćenja i dolazaka“ u „doživljaj turista kao privremenih sumještana“ koji poštuju lokalnu zajednicu i sudjeluju u njenom životu. Područje djelovanja udruge bit će prvenstveno Istarska županija, a s vremenom se planira nacionalna i međunarodna razina. Djelovanje će bit javno, utemeljeno na demokratskim načelima, afirmativno i neovisno o političkom utjecaju.

Za predsjednicu udruge izabrana je Marijana Lovrinić, vlasnica Casa Amando Eco Boutique Housea iz Rovinja, za zamjenicu predsjednice Oriana Brgić Kolić, vlasnica kuće za odmor Vila Ladonja iz Manjadvorci, a za tajnika Franko Sifari, vlasnik kuće za odmor Vila Milica iz Šajina.

Sjednici osnivačke skupštine nazočili su mnogi vlasnici EcoDomus certificiranih smještajnih objekata iz Istre, predstavnici tijela javne uprave i zainteresirani građani. Pozivaju sve koji dijele njihove vrijednosti da nas za više informacija kontaktiraju putem email adrese udruga.ecoido@gmail.com.

U bliskoj budućnosti informacije će biti dostupne putem web stranice udruge.

Foto Zdravi grad Poreč

ZDRAVI GRAD POREČ: Teškoće mentalnog zdravlja mogu biti put u ovisnosti, a sve se ranije javljaju kod djece i mladih

U Etnografskom muzeju Istre otvara se izložba Ča delamo kad „niš“ ne delamo – o slobodnom vremenu istarske svakodnevice“