in

U Rovinju procijepljeno 80 posto stanovništva

Foto: TZ Rovinj

U najpopularnijoj hrvatskoj turističkoj destinaciji, Rovinju, procijepljeno je rekordnih 80 posto stanovništva što ukazuje na visoku svijesti stanovništva o tome da će ove sezone ključno za privlačenje i ostanak turista biti zdravlje i sigurnost. 

„Rovinjke i Rovinjci pokazali su još jednom veliki stupanj odgovornosti i brigu za zaštitu svojeg zdravlja i zdravlja drugih osoba. To je ujedno i jedan od ključnih razloga zbog kojeg Istra bilježi daleko bolju epidemiološku situaciju od ostatka Hrvatske. Cijepljenje je trenutno jedini izlaz kojeg imamo iz ove situacije te jedini način kojim možemo zaustaviti širenje virusa. Podsjetio bih samo kako su u pojedinim zemljama, koje su postigle visok postotak procijepljenosti, ukinute gotovo sve restrikcije, pa i obveza nošenja maski. Stoga se nadam da ćemo uskoro i mi postići masovni imunitet koji će nam omogućiti ukidanje svih ili većine mjera koje su trenutno još uvijek na snazi“, izjavio je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

U Hrvatskoj je ukupno od početka cijepljenja utrošeno preko 2,5 milijuna doza cjepiva. Gotovo 1,5 milijuna građana je cijepljeno prvom dozom, dok je drugom dozom cijepljeno preko 1,05 milijuna građana. 

Izvor Hrvatska udruga turizma

HUT: Istra postala „korona-free“ područje

POREČ: Našla pištolj dok je čistila stan