in

U Svetvinčentu edukacija „Trendovi u turizmu – pratim li ih?“ za iznajmljivače središnje Istre

U cilju što kvalitetnije pripreme predstojeće turističke sezone – TZ Grada Buzeta, TZ Općine Kanfanar, TZ Općine Motovun, TZ Općine Oprtalj, TZ Općine Svetvinčenat, TZ središnje Istre, TZ Općine Vižinada i TZ Općine Žminj organiziraju zajedničku edukaciju za iznajmljivače i ostale dionike u turizmu (OPG-ovi, male turističke agencije, vodiči, agencije za pustolovni turizam, ugostitelji) u Mediteranskom plesnom centru (nekadašnji društveni dom) u Svetvinčentu, u srijedu, 13. veljače, s početkom u 17 sati.

Program edukacija obuhvatit će niz zanimljivih i aktualnih tema koje mogu doprinijeti boljem poslovanju dionika u turizmu.

U predavanju „TRENDOVI U TURIZMU – pratim li ih?“ predavačica Marinela Dropulić Ružić govorit će o odabiru marketinških kanala za promociju, utjecaju mobilnih aplikacija, ekonomiji doživljaja i „prodavanju snova“ te pet friendly konceptu, a potom će Nedo Pinezić prezentirati model moguće suradnje među dionicima u destinaciji, odnosno mogućnosti povezivanja dionika s ovog područja s ciljem kreiranja novih i atraktivnih turističkih proizvoda.

Na tom tragu, u sklopu programa bit će organizirano i prezentiranje turističke ponude s područja navedenih turističkih zajednica gdje će svoje proizvode i usluge predstaviti OPG-ovi, ugostitelji, pružatelji usluga u turizmu, male turističke agencije, organizatori izleta i drugi turistički dionici, a ideja je na ovom mjestu povezati „ponudu i potražnju“, odnosno potaknuti na suradnju, umrežavanje te zajedničko osmišljavanje i plasiranje novih turističkih sadržaja.

Područje turističkih zajednica koje organiziraju edukaciju prošle je godine ostvarilo gotovo 800.000 turističkih noćenja, uz izraženu stopu rasta koja se iz godine u godinu povećava, a atraktivnost destinacija potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koja redovito osvajaju projekti, manifestacije, privatni iznajmljivači, ugostitelji, OPG-ovi i drugi turistički dionici s ovog područja.

Upravo sa željom da se turizam u unutrašnjosti Istre i dalje kvalitetno razvija na temeljima održivog razvoja organizira se i ova edukacija koja je besplatna za sve sudionike, a prijave su obavezne te se zaprimaju do 12. veljače na e-mail adrese turističkih zajednica prema mjestu gdje se nalazi smještajni objekt.

PROGRAM EDUKACIJE

17:00 Marinela Dropulić Ružić, RECC
TRENDOVI U TURIZMU – Pratim li ih?
Marketinški  (ne) kanali; Utjecaj mobilnih aplikacija; Ekonomija doživljaja & Prodavanje snova; Pet frendly)

18:00 Nedo Pinezić, QUANARIUS: Prezentacija modela moguće suradnje među dionicima u destinaciji. Različitim segmentima ponude postiže se kreiranje novih i atraktivnih proizvoda. U cijeloj ideji bitni su mikro poduzetnici od obiteljskog smještaja, malih hotela, OPG-ova, turističkih agencija, dionici pustolovnog turizma, vodiči (bike, planinski, arheološko-povijesni), te ostali dionici u turizmu.

TAR: U Zajednici Talijana večeras projekcija filma “Plastični ocean”

‘Ima ljekovita svojstva za razliku od duhana i alkohola koji su legalni’