in

Uskrs u Poreču pun turista i događanja – Dječje igre, istarske delicije, Slatko jutro, domaći proizvodi…

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

Nikad bogatiji program povodom Uskršnjih blagdana okupio je u Poreču veliki broj domaćih ljudi, ali i gostiju, čime se Poreč svrstao među najposjećenije destinacije Hrvatske ovoga vikenda.

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh
Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

Trg slobode dočekao je Veliku subotu bogato dekoriran maslinovim grančicama, pisanicama, cvijećem i zečićima, a zrakom se širio miris slastica. Vrijedni mentori i učenici TUŠ Antona Štifanića iz Poreča organizirali su Slatko jutro. Brojni su posjetitelji besplatno su degustirali tradicionalne istarske slastice – pince, fritule, jajarice, povetice, uz neizostavne čokoladne fontane. Istovremeno, najmlađi su mogli isprobati oslikavanje lica (face painting), izraziti se kroz kreativnu uskršnju radionicu, te po prvi puta i kroz zabavne uskršnje igre, organizirane u suradnji s udrugom USB. Ispunjen trg i ugostiteljske terase zabavljali su Rezime Acoustic Trio i Duo Discover.

Sunčano jutro Uskrsa ponovno je, prije svečane svete mise koju je u Eufrazijevoj bazilici predvodio porečko-pulski biskup mons. Ivan Štironja, ispunilo porečke ulice i glavni gradski trg, na kojem je održan tradicionalni domjenak uz besplatnu fritaju sa šparogama i špaletom. Podjeli marende građanima pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovako bogatog, ispunjenog i zabavnog Uskršnjeg vikenda za Porečane i goste. Glazbenu pozadinu osigurala je Limena glazba KUD-a Matko Laginja iz Sv. Lovreča.

Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh
Uskrs 2023. u Poreču/Foto Grad Poreč/Manuel Paljuh

Tijekom cijelog produženog vikenda na Trgu je organiziran i Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda, na kojem svoje proizvode izlaže 15-ak štandova koji nude tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije, voćne prerađevine.

A na centralnoj poziciji na Trgu očekuje vas gastronomska ponuda bazirana na namirnicama tipičnim za ovo doba godine, s naglaskom na istarske namirnice, kao što su bakalar na kruhu, bruskete s inćunima, burger sa špaletom i rukolom, burger s fritajom i šparogama, špaleta u vinu.

Uskrs u Poreču organizirali su Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč-Parenzo i TUŠ Antona Štifanića Poreč.

Špalete - Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Moreno Mekiš iz Vižinade ima najbolju špaletu. Dodjela nagrada u Vodnjanu

brzina foto policija mup akcija

Radari u Istri na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja 2023.