in

Valamar u POREČU i FUNTANI otvorio dva resorta s 5 zvjezdica vrijedna pola milijarde kuna – MAREA nudi gostima skoro sve što žele za noćenje od 800 eura

Foto Tanja Kocijančić
Iz sobe direktno u vlastiti bazen/Foto Tanja Kocijančić

Novouređeni Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču namijenjen luksuznom obiteljskom odmoru i vrhunsko kamping ljetovalište Istra Premium Camping Resort 5* Funtani, već su primili svoje prve goste i u svojoj prvoj godini već bilježe izvrstan buking. Radi se o najnovijim investicijama ovog porečkog hotelijera koje su „teške“ čak 793 milijuna kuna. Time je zaokružen trogodišnji investicijski ciklus u kojima je Valamar realizirao čak 2,5 milijarde kuna ulaganja.

Valamar je u razgledavanje svojih novih ljetovališta pozvao novinare brojnih medija.

Jedinstveni Valamar Collection Marea Suites 5* zaokružio je segment Collection ponude u Poreču. Investicija je vrijedna 140 milijuna kuna. Gradnja je započela protekle jeseni, na mjestu gdje su bili stari bungalovi ispod hotela Pinia (Porečani ga i dalje zovu nekadašnjim imenom – Luna). Novi resort dovršen je u samo osam mjeseci, a na izgradnji je bilo angažirano 25 domaćih tvrtki. 

„Valamar Marea Collection Resort je dizajniran za odmor obitelji s djecom te je ovom investicijom proširena ponuda obiteljskog odmora u Poreču gdje će gosti moći uživati u V level uslugama, luksuznim suiteovima s pogledom na more, u više od 200 četvornih metara atraktivnih bazena, novouređenoj plaži, restoranima, sportskim sadržajima i Maro ponudom za djecu svih uzrasta“, istaknuo je Ozren Renko, direktor novog resorta.

Kako je nadalje objasnio Renko, hotel ima 108 soba, sve su obiteljskog tipa, od kojih su 24 manje, trokrevetne, a ostale su četverokrevetne. Površine soba kreću se od 36 pa do 52 četvorna metra. U sobama ima podosta sadržaja za djecu, od igračaka do posebne posteljine i drugog. Prve su goste primili 8. lipnja, a trenutno su popunjeni s 90 posto, odnosno oko 350 gostiju, mahom iz Njemačke, Austrije i Švicarske. Hotel je do kraja sezone već rasprodan.

Što se cijena tiče, u špici sezone prosječno soba, odnosno noćenje s polupansionom košta 700 eura, a najbolji suitovi stoje i 800 eura za cijelu obitelj, saznali smo od Renka koji je istaknuo da se gostima nudi niz usluga i mogućnosti.

Investicija u Istra Premium Camping Resort, prvi Valamarov veliki kamp s 5 zvjezdica, predstavlja nastavak ulaganja u kamping segment u smjeru visoke dodane vrijednosti. U njega je u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna.

„Istra Premium Camping Resort ima veliki obiteljski aquapark s čak 1.000 četvornih metara vodene površine, veliku zabavnu dvoranu s kinom, pozornicom, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu. Ima i  jednu od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad Vrsar, svoju Piazzu, restorane, barove, V Sport Park i igrališta, kao i glamping šatore te luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima. Riječ je o family resortu visoke dodane vrijednosti u segmentu kamping proizvoda“, izjavila je Lea Sošić, direktor razvoja proizvoda u Valamaru.

Foto Valamar PR

„Valamar je do sada, uključujući i ovogodišnje investicije, u hrvatski turizam uložio 5,8 milijardi kuna. U sklopu trogodišnje strategije rasta i razvoja u turistički portfelj smo uložili ukupno 2,5 milijarde kuna, a ako uključimo i investicije u širenje poslovanja i akvizicije, i više od 3 milijarde kuna. Osim u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke dodane vrijednosti, Valamar kontinuirano ulaže i u materijalne uvjete rada i razvoj svojih zaposlenika zbog čega je prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj. Ove godine smo otvorili oko 400 novih radnih mjesta pa će ovoga ljeta u Valamaru raditi oko 7 tisuća zaposlenika.“, rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara.

Valamarove goste je ove sezone dočekao i potpuno uređeni TUI Sensimar Carolina Resort by Valamar i Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, novi sadržaji u hotelu Valamar Meteor u Makarskoj te niz noviteta u kampovima Lanterna Premium Camping Resort i Ježevac Premium Camping Resort na Krku, saznali smo nadalje iz ove tvrtke.

Foto Tanja Kocijančić

VIŽINADA: STUDIO SONDA u užem izboru na natjecanju CANNES LIONS

EX LIBRIS ISTRA U POREČU: 18. lipnja polaznika pulske Glazbene škole i Muzičke akademije