in

VIŽINADA: STUDIO SONDA u užem izboru na natjecanju CANNES LIONS

Nezavisni kreativni studio za dizajn i komunikacije, dobitnik ovogodišnjega Grand Prixa IdejeX u kategoriji dizajn (Craft), danas je zasjao i u Cannesu, gdje je s projektom “Piquentum Wine” ušao u uži izbor natjecanja.

Festival Cannes Lions, ujedno najveće i najznačajnije svjetsko natjecanje u kreativnosti, otvorio je svoja vrata sudionicima iz više od sto zemalja. Objavljeni su uži izbori natjecatelja u nekima od kategorija, a među njima je i jedno poznato hrvatsko ime – Studio Sonda. Projekt domaće agencije pod nazivom Piquentum Wine tako se našao na popisima odabranih u uži krug kategorije Industry Craft Lions (potkategorija Packaging Design) uz neke od najvećih svjetskih brendova kao što su McDonald’s, Puma, Uber, Nike i Samsung.

Piquentum Wine projekt je opisan kao art direkcija prirode. Riječ je o dizajnu ambalaže, tj. etikete vina – u suradnji s Meteorološkim zavodom godinama su prikupljani podaci o vremenskim okolnostima u vinogradu. Količina padalina najbolji je pokazatelj strukture vinske godine, a ponašanje prirode doslovno je preneseno na etiketu boce – veličina krugova prikazuje količinu padalina po mjesecima. Ovo je, tvrde dizajneri, priča o tome što se tijekom godine događa u vinogradu; priča o prirodnosti vina.

Riječ je o proširenom izdanju projekta koji se natjecao na ovogodišnjoj IdejiXnacionalnom natjecanju u kreativnosti, te pritom osvojio Grand Prix u kategoriji dizajn (Craft) i mogućnost prijave projekta na Cannes Lions kao posebnu pobjedničku nagradu. IdejaX ove je godine bila posebno primamljiva digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama – upravo je za njih prvi put otvorena nova skupina kategorija pod nazivom Craft, u kojoj se nagrađuju kategorije digital, film i dizajn. To je rezultiralo prijavom brojnih i kvalitetnih projekata, dajući pritom priliku za iskazivanje novom dijelu komunikacijske industrije.

Kvaliteta koju je u projektu Piquentum Sv. Vital 12/13/14 Kolekcija kroz koju govori prirodaprepoznala IdejaX nagrađena je i brojnim drugim međunarodnim strukovnim nagradama, a nadamo se da će šestogodišnji rad na ovome inspirativnom projektu biti okrunjen lavom iz Cannesa, u čemu Studiju Sondi želimo veliku sreću, objavio je portal Dani komunikacija.

POREČ SE VRAĆA U DOBA BAROKA – Na Tijelovo počinje povijesni festival Giostra

Valamar u POREČU i FUNTANI otvorio dva resorta s 5 zvjezdica vrijedna pola milijarde kuna – MAREA nudi gostima skoro sve što žele za noćenje od 800 eura