in

Valamarov trijumf na Danima hrvatskog turizma – Funtana ima najbolji kamp, Lanterna hotel, nagrađena 4 djelatnika

Foto Valamar Riviera

Valamar Riviera višestruki dobitnik nagrada na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom susretu turističkih djelatnika u Hrvatskoj koji se održao u Šibeniku, nagrađeni su djelatnici Valamar Riviere, kao i Imperial Riviere dok je Valamar Rivieri pripala i nagrada za Najbolji hotel za obiteljski odmor te nagrade za Kamp godine i Najbolji veliki kamp, kao i posebno priznanje u području održivosti.

Nagrada Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji ‘Hotel za obiteljski odmor’ pripala je Valamar Tamaris Resortu, dok je Istra Premium Camping Resort by Valamar proglašen Kampom godine, a nagrađen je i kao najbolji u kategoriji ‘Veliki kamp’. U okviru Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, Hrvatska turistička zajednica izabrala je djelatnike godine i dodijelila nagrade “Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine”. Valamarova zaposlenica Blaženka Vlaisavljević-Baloković proglašena je djelatnicom godine u kategoriji ‘Djelatnice na uređenju i održavanju okoliša’, dok je Marin Paljuh primio nagradu za djelatnika godine u kategoriji ‘Spasilac na kupalištima i bazenima’. Djelatnik Imperial Riviere, Zvonimir Arapović proglašen je turističkim animatorom godine, a Žarko Plješa primio je nagradu za djelatnika godine u kategoriji ‘Konobar’. Valamar Rivieri dodijeljeno je i posebno Priznanje za izvrsnost u primjeni načela održivog turizma.

“Održivi turizam je onaj koji je usmjeren dobrobiti lokalnih zajednica i donosi korist ljudima koji žive u turističkim destinacijama. Očuvati naše more, prirodu, djelatnike u turizmu, te autentičan način života mora biti prioritet svih koji rade u turizmu ukoliko želimo ostati uspješni i konkurentni. Valamar se opredijelio da će razvijati isključivo održivi turizam vodeći posebno brigu o okolišu, djelatnicima i destinacijama u kojima posluje. U proteklom periodu napravili smo izuzetno puno kroz investicije u javnu turističku infrastrukturu kao što su šetnice, biciklističke staze i plaže, također smo smanjili emisiju stakleničkih plinova za 70%, reducirali količinu otpada po noćenju, postavili solarne panele za proizvodnju struje te donirali sredstva lokalnim zajednicama s ciljem unaprjeđenja turizma i kvalitete života u destinacijama“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere prigodom preuzimanja priznanja.

Valamar je u proteklom periodu uložio 800 milijuna eura u podizanje kvalitete smještaja i usluga, od čega je od 2015. godine usmjerio 65 milijuna eura u projekte održivog i društveno odgovornog poslovanja, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu, te brojne programe za zaposlenike, društvo i podršku zajednici. Valamar planira doseći ugljičnu neutralnost do 2025. godine te planira uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

Odnosi s javnošću
Valamar Riviera

VRSAR: Pješačenje u šumi Kontija za Međunarodni dan pješačenja

Nova cesta s infrastrukturom - Foto Grad Poreč

POREČ: Po planu radovi na međuzaobilaznici na Facinki