in

Vižinada do kraja kolovoza dostigla 80 posto lanjskog turističkog rezultata

Foto TZ Vižinada

Prema podacima sa sustava eVisitor TZ Općine Vižinada u kolovozu bilježi porast noćenja unatoč lošijoj turističkoj sezoni uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. U prvih 8 mjeseci ostvareno je 80 posto lanjskih noćenja.

Geografski položaj Vižinade, predivna priroda te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom ponovno su došle do izražaja te je tako Vižinada u  kolovozu ostvarila gotovo identičan broj prošlogodišnjih turističkih dolazaka, te 2% više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

U razdoblju od 01.08.2020. do 31.08.2020. godine na području Turističke zajednice Općine Vižinade ostvareno je 1.932 dolazaka koji su ostvarili ukupno 15.771 noćenja. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine ostvareno je 0,36% manje dolazaka koji su ostvarili gotovo 2% više noćenja, što predstavlja pozitivan rezultat unatoč lošijoj turističkoj sezoni uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Gledajući promet u razdoblju od 01.01. do 31.08.2020. godine na području Turističke zajednice Općine Vižinada ostvareno je ukupno 4.128 dolazaka koji su ostvarili ukupno 33.630 noćenja, od čega strani gosti čine udio od 93 % u ukupnim noćenjima, a domaći gosti 7 %. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ostvareno je 25 % manje dolazaka i 20 % manje noćenja. Prosječno vrijeme boravka gostiju u destinaciji je 8 dana.

Promatrajući rezultate po emitivnim tržištima najveći udio noćenja na području Vižinade u razdoblju od 01.01. do 31.08.2020. godine ostvarili su gosti iz:

  • NJEMAČKE 63% – 3% više noćenja nego prethodne godine
  • HRVATSKE 7% – 18% više noćenja nego prethodne godine
  • AUSTRIJE 6% – 42% manje noćenja nego prethodne godine
  • POLJSKE 3% – 29% manje noćenja nego prethodne godine
  • BELGIJE 3% – 43% manje noćenja nego prethodne godine         

-Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu, ostvareni rezultati su više nego zadovoljavajući, te zahvaljujemo i čestitamo svim dionicima u turizmu na uloženom trudu i radu, poručili su iz TZ-a.

MARČANA dobila DRUŠTVO NAŠA DJECA

MARČANA dobila DRUŠTVO NAŠA DJECA

POREČ: Radost organizira predškolu za mališane koji ne pohađaju vrtić

POREČ: Radost organizira predškolu za mališane koji ne pohađaju vrtić