in

VIŽINADA: Do kraja rujna ostvareno 80% lanjskih noćenja

Vižinada/Foto Dejan Hren

Unatoč ograničenjima uzrokovanih pandemijom koronavirusa u Vižinadi se nastavljaju odlični turistički rezultati.

U prvih devet mjeseci ove godine, odnosno u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna na području Turističke zajednice općine Vižinada ostvareno je ukupno 4.488 dolazaka koji su ostvarili ukupno 38.457 noćenja, od čega strani gosti čine udio od 93% u ukupnim noćenjima, a domaći 7%. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine ostvareno je 25% manje dolazaka i 20% manje noćenja.  

Gledajući po emitivnim tržištima najveći udio noćenja na području Vižinade u razdoblju od 01.01. do 30.09.2020. godine ostvarili su gosti iz:

  • NJEMAČKE 64% – 1% više noćenja nego prethodne godine
  • HRVATSKE 7% – 15% više noćenja nego prethodne godine
  • AUSTRIJE 5% – 45% manje noćenja nego prethodne godine
  • POLJSKE 3% – 30% manje noćenja nego prethodne godine
  • BELGIJE 3% – 38% manje noćenja nego prethodne godine         

Porast u noćenjima sigurno polazi i od toga što je u promatranom razdoblju došlo i do porasta u smještajnim kapacitetima od 17%. Na dan 30.09.2020. godine Turistička zajednica općine Vižinada raspolaže s ukupno 980 kreveta i 11 pomoćnih kreveta smještenih u 171 objekata sa 194 smještajne jedinice. Od toga je 100 smještajnih jedinica u objektima u domaćinstvu, 34 smještajnih jedinica u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, a 60 smještajnih jedinica u obliku nekomercijalnog smještaja.

-Dobar geografski položaj,  predivna priroda te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom, kao i kvalitetan smještaj uz enogastronomsku ponudu područja pridonijeli su tome da gosti odaberu Vižinadu za svoj odmor. Vjerujemo kako bi ova sezona bila rekordna da nisu nastale posebne okolnosti, ali gledajući sve zajedno možemo biti zadovoljni na ostvarene rezultate, naglasio je predsjednik TZ Marko Ferenac.

Izvor TZ Vižinada

Dobre vijesti iz istarskog Stožera: U petak bez novozaraženih

POREČ: Otvorena 13. BOOKtiga – Nagrada uručena piscu Kristianu Novaku