in

POREČ: Otvorena 13. BOOKtiga – Nagrada uručena piscu Kristianu Novaku

Foto Jelena Jekić

U četvrtak, 1. listopada, otvorena je 13. po redu porečka BOOKtiga!

Antički trg Marafor postao je susretište svih zaljubljenika u knjige. Među brojnom građom na sajmu BOOKtižin, na trgu i u matičnom odjelu knjižnice, a uz bogatu ponudu gostujućih, renomiranih antikvarijata možete pronaći nešto za sebe, a donirane knjige prodaju se po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

U Istarskoj sabornici dodijeljena je 11. Nagrada BOOKtiga. U ime osnivača Gradske knjižnice Poreč okupljene je pozdravila dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović pohvalivši napore Gradske knjižnice Poreč u promicanju čitanja.

Nagradu je piscu Kristianu Novaku za roman ‘Ciganin, ali najljepši’, najčitaniji u istarskim narodnim knjižnicama, dodijelio pročelnik Odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica čestitavši pobjedniku s porukom da ga ovaj grad očekuje opet na BOOKtigi s novom knjigom.

Svečanost dodjele Nagrade upotpunila je Marina Žužić, studentica glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koja je porečkoj publici s puno strasti govorila ulomak iz nagrađene knjige. Za završetak je, kroz ovu posebnu književnu večer, razgovor s laureatom vodila ravnateljica Gradske knjižnice Poreč, Irides Zović.

Publika je imala priliku čuti kako su nastale priče njegovih junaka koje su osvojile istarsku čitateljsku publiku, a u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, Kristian Novak naglasio je koliko mu je važna ova nagrada čitatelja.

Izvor Gradska knjižnica Poreč

Foto: Jelena Jekić

vižinada dejan hren trg battistella

VIŽINADA: Do kraja rujna ostvareno 80% lanjskih noćenja

TARČANKE Iris i Stela Baljak juniorske prvakinje Hrvatske u konjičkom sportu