in

VIŽINADA: Sezona izvrsna, najbrojniji Nijemci i Hrvati

Foto Općina Vižinada

Vižinada u prvih sedam mjeseci ostvarila 34 posto više dolazaka u odnosu na prošlu godinu

Geografski položaj Vižinade, predivna priroda te mogućnost bavljenja brojnim aktivnostima na otvorenom ponovno su došle do izražaja te je tako Vižinada u  razdoblju od 1. siječnja do 31. srpnja ostvarila 23% više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Gledajući promet u razdoblju od prvog dana ove godine do zadnjeg dana srpnja na području Turističke zajednice općine Vižinada ostvareno je ukupno 2.940 dolazaka i 22.050 noćenja. Od toga strani gosti čine udio od 90 % u ukupnim noćenjima, a domaći gosti 10 %.

Promatrajući rezultate po emitivnim tržištima najveći udio noćenja na području Vižinade u razdoblju od 1. siječnja do 31. srpnja ostvarili su gosti iz: Njemačke (učešće 53%), Hrvatske (učešće 10%), Austrije (učešće 10%), Poljske (učešće 5% ) i Belgije (učešće 3%). 

Što se tiče srpnja, ostvareno je 1.585 dolazaka koji su ostvarili ukupno 12.714  noćenja. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine ostvareno je 11% više dolazaka koji su ostvarili 1,5% manje noćenja. Promatrajući rezultate po emitivnim tržištima najveći udio noćenja na području Vižinade u razdoblju od 1. do 31. srpnja ostvarili su gosti iz Njemačke (učešće 51%), Austrije (učešće 12%), Poljske (učešće 6%), Belgije (učešće 6%) i Hrvatske (učešće 4%). 

-Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu ostvareni rezultati su više nego zadovoljavajući, te zahvaljujemo i čestitamo svim dionicima u turizmu na uloženom trudu i radu, priopćili su iz Turističke zajednice.

POREČ: U „Sretnim pričama“ pjesnikinja Vesna Petrić Terzić i glazbenik Davor Terzić

poreč

POREČ: Uskoro fokus grupe s mladima i donositeljima odluka prije finalne verzije Lokalnog programa za mlade