in

VRSAR otkazao sve manifestacije u travnju i svibnju

Lanjska Ribarska fešta u Vrsaru

Turistička zajednica općine Vrsar zbog trenutne situacije s epidemijom odlučila je otkazati sve manifestacije za travanj i svibanj, a radi se o ukupno 13 događanja.

Potvrdila je to direktorica TZ-a Natalija Vugrinec koja je istaknula da je zbog ove situacije ured TZ-a zatvoren, te svi rade od doma. Gostiju nema, pa je s obzirom na situaciju s korona-krizom i njeno trajanje odlučili manifestacije otkazati.

-Što se prognoze tiče, mogu samo izraziti nadu da će se sezona koliko -toliko pokrenuti u šestom mjesecu, kazala je Vugrinec.

Ovog uskrsnog vikenda bio je u planu stolnoteniski turnir za mlađe uzraste Alpe Aria cup, potom se na rivi trebao na otvorenom proslaviti Uskrs s gostima, a nakon toga cijeli tjedan bie su u planu uskrsne glazbene radionice Ars Cultura

Vikend nakon toga trebalo se održati Pramaliće, tradicionalni susret zborova i folklornih društava u crkvi Sv. Marije od Mora. Otkazana je nakon toga i manifestacija Dan sv. Jurja, potom višednevni FAKS, međunarodni festival zborova u Vrsaru, Rovinju i Pazinu.

Pred kraj travnja bila je planirana prva Ribarska fešta na rivi, te Limes Bike Tour, rekreativna biciklijada namijenjena obiteljima s djecom kroz šumu Kontija.

Svibanj je uobičajeno trebao početi Proslavom Praznika rada, a potom su u planu bile još jedna Ribarska fešta, utrka Lim Bay Challenge za ljubitelje trčanja i pustolovine. U svibnju je trebao početi i popularni Casanova tour, interaktivna šetnja romantičnim Vrsarom u pratnji Casanove koja se uobičajeno odvija jednom tjedno.

U očekivanju smo boljih vijesti i nadi da će epidemija koronavirusa splasnuti do kraja svibnja, pa će se možda manifestacije planirane za lipanj ipak održati.

Ministarstvo pokrenulo kreditnu liniju za pomoć poljoprivrednicima

Istarski vodovod izlazi potrošačima ususret: Nema obustava ni prisilne naplate nepodmirenih računa