in

Istarski vodovod izlazi potrošačima ususret: Nema obustava ni prisilne naplate nepodmirenih računa

Istarski vodovod Buzet izvijestio je da u ovim kriznim vremenima uzrokovanim širenjem zaraze virusa COVID-19 poduzima sve mjere radi osiguranja nesmetane vodoopskrbe i poslovanja općenito.

Uz obvezne higijenske mjere radnika (dezinfekcija ruku i obuće pri ulasku u poslovne prostore) te tjedne dezinfekcije svih prostora u kojima borave radnici, Istarski vodovod podijelio je svoje radnike u svim organizacijskim jedinicama u dvije odvojene grupe i to na način da svaka grupa zasebno može obaviti sve poslove organizacijske jedinice. Definiranim grupama radnika zabranjeno je međusobno kontaktiranje (i poslovno i privatno), sve kako bi, u slučaju izricanja mjera izolacije za jednu grupu, nastavili nesmetan rad s drugom grupom radnika.

-Nadalje, kako ni u jednom trenutku ne bismo doveli u pitanje nesmetanu vodoopskrbu, na postrojenjima Gradole, Butoniga i Sv. Ivan osigurali smo pomoćne ležajeve u slučaju uvođenja još restriktivnijih mjera. Naši su operateri, u slučaju potrebe, spremni boraviti u izolaciji na postrojenjima za proizvodnju vode 24 sata 7 dana u tjednu, sve radi osiguravanja stabilne vodoopskrbe, piše u priopćenju koje je potpisao direktor Mladen Nežić.

Zaključno, kako bi bili solidarni s potrošačima za vrijeme trajanja ove krize uzrokovane virusom COVID-19, naglašavaju kako do opoziva proglašenog stanja pandemije:

  1. neće primjenjivati mjere obustave ili ograničenja isporuke vodnih usluga prema potrošačima u slučaju nepodmirenja računa za isporučene vodne usluge,
  2. neće obračunavati zatezne kamate na račune za vodne usluge, počev od računa za vodne usluge pružene od 1. ožujka 2020. godine te na račune za sve ostale usluge izdane nakon tog datuma, te
  3. neće prisilno naplaćivati temeljem pravomoćnih rješenja o ovrsi.

VRSAR otkazao sve manifestacije u travnju i svibnju

Nove vijesti iz Istre 8. travnja – 3 POZITIVNA od ukupno 61 uzorka uvijek s istog područja