in

VRSAR: Zbog Hrvatske u „crvenom“ zatvorio vrata hotel Vista

Posljedice stavljanja Hrvatske na crvenu listu su se odmah počele osjećati i to ne samo u rapidnom padu broja gostiju. Odluke Austrije, Italije i Slovenije značajno su utjecale na tijek ovog dijela turističke sezone, pa je u ponedjeljak, 24. kolovoza, u Vrsaru zatvoren hotel Vista. Manji je to hotel s 36 soba privatnih vlasnika koji se nalazi u starogradskoj jezgri.

Hoteli su i inače ovog ljeta generalno slabije radili. Pa primjerice rovinjska Maistra ove godine u Vrsaru zbog slabijeg bookinga nije ni otvarala hotel Pinetu i Resort Petalon.

Oko 70 posto noćenja ostvareno je u kampovima, jer se gosti u ovakvim okolnostima ovdje osjećaju sigurnije. Kao i apartmanima u domaćinstvu koji su također ostvarili zadovoljavajući rezultat.

I dalje su otvoreni kampovi Valamarov Orsera, zatim Maistrini Valkanela, Porto Sole i Koversada, te mini kamp Tina.

Hotel koji i dalje radi je Villa Vrsar, također mali obiteljski hotel, a otvoreni su i naselja Resort Belvedere, Apartmani Riva, Apartmani Koversada i Villas Koversada.

Kakav će biti tijek sezone u rujnu tek ćemo vidjeti. Nama ipak važne Poljska i Mađarska također nam zatvaraju vrata ove dane, pa nam preostaje nada da tako neće učiniti i Njemačka, odakle nam dolazi većina gostiju.

Inače u Vrsaru danas, 28. kolovoza, bilo je ukupno nešto više od 4.700 gostiju. Dodajmo da je do 15. kolovoza bilo svakodnevno nešto manje od 10.000, a brzi pad uslijedio je nakon mjera tri spomenute države. Pa je tako 20. kolovoza bilo 7.900, a 25. kolovoza nešto više od 6.000.

Vrsar može u svojim smještajnim kapacitetima ugostiti ukupno oko 20.000 mjesta.

NOVIGRAD: Odlikaši i odlikašice nagrađeni s po 1.000 kuna

Međunarodni dan nestalih osoba – Na području ISTRE traga se za 34 osoba