in

Žminj osvojio dvije nagrade “SIMPLY THE BEST”

Turistička zajednica Općine Žminj dobila je nacionalnu nagradu “Simply the Best” u kategoriji “Novi projekt u turizmu” za žminjske Viber stickere “Gremo za Žminj”. 

-Općina Žminj je prva u Istri izradila popularne Viber stickere kroz koje je na inovativan način povezana tradicija, kultura, čakavska baština, turistička ponuda i žminjski govor. Naljepnice su posebne upravo po žminjskom govoru, koji je zaštićen kao kulturna nematerijalna baština Hrvatske. Poseban govor treba očuvati, njegovati i koristiti u svakodnevnom životu kroz nove kanale, ističe direktorica TZ-a Lenka Šajina.

U Žminj je stigla još jedna nagrada “Simply the Best”. Zaslužila ju je turistička agencija Private Tours u kategoriji “Suradnja s lokalnom zajednicom na unapređenju turističke ponude Općine Žminj”. Agencija je u suradnji s TZ Općine Žminj, uz potporu Općine Žminj, organizirala edukaciju za interpretatora baštine. Kroz niz edukativnih radionica, vježbi i vlastitih prezentacija, pripremanih pod budnim okom ovlaštenog trenera Dubravka Fijačka, desetak polaznika edukacije stjecalo je prijeko potrebna znanja i vještine za stvaranje nezaboravnih doživljaja i otkrivanje „skrivenih“ i manje poznatih značenja vrijedne žminjske baštine. 

Žminj

– Drago nam je da su naši projekti prepoznati i cijenjeni od stručnjaka u turizmu. To nam daje poticaj da se nastavimo truditi kako bi zadovoljili zahtjevima i potrebama suvremenog turističkog tržišta, istaknula je direktorica TZO Žminj Lenka Šajina. Ovim putem bi se zahvalila cjelokupnom timu koji je sudjelovao u izradi naljepnica, dizajnerici Tini Erman Popović i ostalim članovima, načelniku Željku Plavčiću, Mauru Dujmoviću, Nadi Galant, Mirandi Damijanić Roce, te Tomislavu Ermanu koji su pridonijeli ovom projektu.  

Tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a u procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko ugostiteljskog sektora. Nagradu “Simply the best”za kreativnost, inventivnost i razvoj turističke ponude već dugi niz godina za redom dodjeljuju specijalizirani turistički magazin “Way to Croatia”i UHPA – Udruga Hrvatskih putničkih agencija.

Žminj

Nagrade će biti uručene tijekom ovogodišnje 22. turističke burze PUT u Crikvenici 24. studenog, saznajemo do direktorice Šajina.

POREČ: Maximvsi izvrsni na Kupu i ekipnom državnom prvenstvu

općina vrsar općinska uprava trg degrassi foto tanja kocijančić

VRSAR: Općina dodjeljuje stipendije za poslijediplomski studij