in

POREČ: Maximvsi izvrsni na Kupu i ekipnom državnom prvenstvu

Proteklog vikenda je u Zagrebu, u organizaciji AK Agram, održano Kup i ekipno PH za juniore i juniorke uz sudjelovanje velikog broja natjecatelja.

Nakon dva dana natjecanja na stadionu Mladosti dobili smo i ovogodišnje pobjednike juniorskog Kupa i ekipnog prvenstva Hrvatske. Juniori i juniorke AK Agram ponovo su uvjerljivo osvojili Kup sa 738,5 bodova, drugo mjesto pripalo je AK Dinamo-Zrinjevac sa 388,5 bodova dok je treći bio AK Kvarner sa 326,5 bodova. AK Agram pobijedio je kod juniora sa 354,5 boda i kod juniorki sa 384 boda. Porečki Maximvsi nastupili su s troje atletičara (dvije juniorke i jedan mlađi junior) koji su “hvatali” norme za državna prvenstva.

Prvoga dana Luca Vinkerlić istrčao je fantastičnu utrku na 400 metara, te sa rezultatom 52,99 bio prvi u svojoj skupini. Naknadno smo saznali da je nažalost u jednom trenutku malo nagazio liniju, te je zbog toga diskvalificiran. Atletika zna biti nemilosrdna, te ne prašta niti najmanje pogreške.

Melani Oklen je prvoga dana istrčala dvije utrke (100 m i 400 m) i na obje utrke bila odlična, te su uspješno kvalificirala na državno prvenstvo. Drugoga dana natjecanja Luca je briljirao na 200 metara, te postavio osobni rekord istrčavši 23,92, što je bilo dovoljno za ukupno 21. mjesto.
S obzirom da je prvu godinu mlađi junior, natjecao se sa starijim dečkima, te pokazao da njegovo vrijeme tek dolazi. Drugoga dana nastupila je i Andrea Bošnjak u skoku u vis, te skokom od 164 cm izjednačila svoj osobni rekord postavljen na istom mjestu prošle godine.
Tim rezultatom zauzela je drugo mjesto, te pokazala kako kako će ove godine na državnom prvenstvu igrati jednu od važnijih uloga u raspodjeli medalja.

TAR: Četvrtaši oblikovali keramiku i izradili svoje šalice

Žminj osvojio dvije nagrade “SIMPLY THE BEST”