in

U Krnici 4. Smotra maslinovog ulja i vina s područja Marčane

Detalj sa Smotre vina i ulja u Krnici

U subotu, 13. svibnja s početkom u 11 sati, na placi u Krnici održat će se 4. Smotra maslinovog ulja i vina s područja općine Marčana. Svi koji su dali ulja i vina na analizu, dobit će diplome za svoje proizvode, a oni najbolji bit će dodatno nagrađeni za vrhunske rezultate.

Od 24 analizirana uzorka vina, njih devet dobit će najviše priznanje – zlato. Šest je srebrnih, a devet brončanih. Među ekstra djevičanskim maslinovim uljima analizirano je 48 uzoraka, a njih 12 je zlatnih. Srebrnih je 22, a 14 je brončanih. Dakle, u subotu će biti dodijeljeno ukupno 21 zlatno odličje.

Na smotri će svi uzrasti KUD-a Mate Balota predstaviti tradicionalni ples i glazbu, a sudjelovat će i djeca iz marčanskog vrtića Vrtuljak te Društvo “Naša djeca” iz Marčane.

Kemijsku analizu ulja i vina obavio je porečki Institut za poljoprivredu i turizam. Emil Perdec i njegov tročlani tim proveo je organoleptičku analizu vina, a za ulja je bio zadužen Edi Družetić.

Organizator je Turistička zajednica općine Marčana, a tijekom trajanja manifestacije, cesta će na području krničke place biti zatvorena te će promet cirkulirati zaobilaznim putem.

Poreč: Besplatna radionica za poduzetnike – „Upravljanje resursima“. Prijavite se!

Gordana Lalić

POREČ među prvima izradio Plan klimatske neutralnosti do 2050.