in

U petak prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Foto MUP

Prometna policija u petak provodi akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula će u petak, 26. veljače od 15 do 19 sati, provesti prometnu akciju na području Pule, Fažane i Medulina.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako  veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje.

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pulaparkinga na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, a nepropisno parkirana vozila uklanjat će specijalno vozilo (pauk).

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

VIŽINADA: Na vijeću rasprava o UPU-u turističkog područja Paljari i novim naknadama za novorođene bebe

Nova ponuda poslova u Istri: Zapošljavaju u Puli, Poreču, Rapcu, Novigradu, Flengima, Rovinju…