in

U petak stiže najjače pogoršanje vremena ovog ljeta

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

“U četvrtak na kopnu južina, pretežno sunčano i vruće. Krajem dana uz granicu sa Slovenijom raste vjerojatnost pljuskova s grmljavinom. Od petka nestabilno s kišom, često u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pa bi lokalno mogla pasti znatnija količina. Temperatura zraka će se osjetno sniziti. Četvrtak na Jadranu pravi ljetni – sunčan i vruć dan.

Jugo će jačati prije pljuskova praćenih grmljavinom, koji u petak stižu sa zapada. Lokalno će pasti obilna kiša u kratkom vremenu. Nakon prolaska nevera jugo će slabjeti, a na sjeveru će okretati na buru i sjeverozapadni vjetar. U subotu svježije te i dalje nestabilno, a jačih pljuskova bit će na jugu”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Vrijeme u sljedećim danima prognozirala je i meteorologinja N1 Tea Blažević. Četvrtak donosi tek prolazne pljuskove na sjevernom Jadranu i u gorju, poslijepodne moguće i na sjeverozapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom. Uz južinu, ponovno toplije.

U petak nam stiže nova izraženija promjena, s lokalno obilnijim pljuskovima praćenim grmljavinom, većinom u zapadnoj i središnjoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

U noći na subotu obilna oborina širit će se i na područje Dalmacije. S obzirom na to da prognostički modeli ukazuju na mogućnost veće količine oborine, treba se pripremiti na mogućnost bujičnih i urbanih poplava. Osjetno će osvježiti, osobito u unutrašnjosti.

Nestabilno vrijeme zadržat će se najmanje do kraja vikenda, prognozira N1.

Evo i prognoze Istrameta koji je za petak najavio najjače pogoršanje vremena ovog ljeta: Pretežno oblačno i vrlo nestabilno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Poslijepodne očekujemo i prolazak intenzivnog frontalnog poremećaja uz nalet jakog vjetra zapadnog smjera. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koji će navečer okrenuti na tramontanu i buru. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22 °C, dnevne vrijednosti između 22 i 29 °C.

Screenshot - video Usluga Poreč radnici čistoća smetlari loris maleš

USLUGA POREČ: Peršurić i Maleš rano jutros obišli grad s timovima Čistoće

Stojan Matavulj - Foto TZ Marčana

U Raklju predstave “KOMUŠANJE MOZGA” i “NAŠI DANI” – 3. i 4. kolovoza