in

USLUGA POREČ: Peršurić i Maleš rano jutros obišli grad s timovima Čistoće

Screenshot - video Usluga Poreč

Rano jutros, direktor Usluge Poreč Luka Maleš i gradonačelnik Loris Peršurić obišli su grad i susreli se s djelatnicima Usluge Poreč na terenu kako bi iz prve ruke čuli o izazovima s kojima se djelatnici suočavaju u svom radu, te kako bi zajedno identificirali potrebna poboljšanja.

Screenshot - video Usluga Poreč
Screenshot – video Usluga Poreč – Maleš i Peršurić

Na terenu su obišli djelatnike prilikom pražnjenja podzemnih spremnika postavljenih na novoj gradskoj rivi, pražnjenje individualnih spremnika u uskim starogradskim ulicama kao i stanje košarica raspoređenih na gradskim trgovima, parkovima i ulicama koje su djelatnici radne jedinice Čistoće danas, kao i svakog jutra, pregledali i ispraznili. Također, direktor i gradonačelnik posjetili su tim zaposlenika koji strojnim pometačicama i visokotlačnim peračima svakodnevno čiste i peru gradske ulice kako bi one bile uredne i održavane.

Maleš i Peršurić iskoristili su priliku da se još jednom zahvale svim djelatnicima na njihovom predanom radu i trudu koji ulažu u obavljanju njihovih zadaća, te istaknuli kako su čistoća i urednost grada od iznimne važnosti za stanovnike i posjetitelje.

Valja istaknuti i kako je prema nedavnom izvješću Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o komunalnom otpadu za 2022. godinu, Poreč među top 10 hrvatskih gradova po količini odvojenog prikupljenog otpada po stanovniku (300.5 kilograma).

Grad Poreč kontinuirano napreduje, a upravo zahvaljujući građanima, ostvaren je značajan napredak kada je u pitanju recikliranje otpada. Podaci pokazuju da je Poreč samo u prošloj godini ostvario porast od gotovo 10 posto u odnosu na 2021. godinu, s ostvarenom stopom odvojenosti od 39 posto. Ovi rezultati svrstavaju Poreč u sam vrh hrvatskih gradova, a i sve je bliže ostvarenju direktive EU, kojom očekivani postotak recikliranog otpada iznosi 50 posto.

Kako bi stvorili efikasan i održiv sustav gospodarenja otpadom, koji omogućuje ovakve rezultate, Grad i komunalno društvo Usluga Poreč uložili su značajna sredstva u infrastrukturu, opremu i radna sredstva. Svake godine obnavlja se vozni park, nabavljaju se novi kamioni za sakupljanje i obradu različitih vrsta otpada, zatim spremnici i različiti informacijski sustav, a riječ je o samo jednom od segmenata u koji se kontinuirano ulaže.

Screenshot - video Usluga Poreč
Screenshot – video Usluga Poreč

-Ipak, moram istaknuti, da za ostvarenje ovakvih rezultata nije dovoljno samo ulaganje u opremu i sam sustav, već su presudni  i iznimno vrijedni i profesionalni djelatnici Usluge koji su uvijek dostupni, na terenu, bez obzira na vremenske prilike, tijekom cijele godine, kazao je gradonačelnik Peršurić.

Zahvalu djelatnicima na radu i angažmanu izrazio je i direktor Maleš.

– Djelatnici su nam na prvom mjestu i osiguranje njihove stabilnosti i sigurnosti izuzetno nam je bitno te ćemo isto nastaviti radit kroz kontinuirana povećanja materijalnih prava i poboljšanja uvjeta rada. Nadalje, nužna je kvalitetna i otvorena suradnja s korisnicima usluga. Upravo je to još jedan od segmenata kojemu naše komunalno društvo pridaje veliku pozornost, pa kontinuirano ulažemo u informiranje i educiranje korisnika, ali i na otvaranje komunikacije s njima, kako bi čuli njihove potrebe i prilagodili uslugu njihovim potrebama. Apeliramo na naše sugrađane i goste da budu pažljivi prilikom zbrinjavanja otpada i da prepoznaju važnost recikliranja. Kontinuirana ulaganja i pružanje vrhunske usluge osigurani su kako bismo našim korisnicima omogućili brzu i efikasnu uslugu, ali i kako bismo sačuvali naš grad čistim, lijepim, urednim i gostima privlačnim. Kako bi očuvali ljepotu našeg grada, kao što su naši stari čuvali za nas, zaključio je direktor Maleš.

Usluga Poreč, kako naglašava u svom priopćenju, još jednom ističe važnost dobre suradnje s građanima i gostima kako bismo zajedno očuvali ljepotu našeg grada, uz poruku neka to bude zajednički cilj – imati čist i uredan grad koji će zadovoljiti potrebe svih nas i iznova privući turiste, ali i podsjetnik svima na važnost naših djelatnika i njihovog napornog rada.

Foto Klub ritmičmičko sportske gimnastike Poreč

Završen ljetni kamp porečkog Kluba ritmičmičko sportske gimnastike

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

U petak stiže najjače pogoršanje vremena ovog ljeta