in

U porečkim osnovnim školama obilježen ‘Školski medni dan’

PO Žbandaj

Grad Poreč se 7. prosinca 2018. godine, na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, uključio u akciju Ministarstva poljoprivrede u obilježavanju Školskog mednog dana. Tim povodom, zamjenica gradonačelnika Sanja Oplanić, uručila je med i edukativnu slikovnicu za 165 učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Poreč, Osnovnoj školi Finida, njihovim područnim školama Žbandaj i Nova Vas, te Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“.

Mjerom Školski medni dan financirala se nabava meda zapakiranog sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u ”nacionalnu staklenku za med” volumena 370 ml za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola. Programom Školskog mednog dana i promocijom hrvatskih pčelinjaka, provela se edukacija djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, te se osigurala pomoć u stvaranju boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu i doprinos zaštiti okoliša preferiranjem kratkih lanaca opskrbe.

Med prihvatljiv za raspodjelu učenicima u okviru ove mjere je gotov proizvod: proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, zapakiran u nacionalnu staklenku za med, nosi oznaku proizvođača i nosi zaštićenu oznaku Med hrvatskih pčelinjaka (nositelj zaštite je Hrvatska poljoprivredna agencija).

umirovljenici ITU na Adventu u Poreču

Poreč: Održana plesna večer u Klubu umirovljenika Galija

OK poreč

Uspješan nastup djevojčica OK Poreč