in

U Poreču rekordan interes – u Kolektivnoj sadnji drveća posađeno više od 500 stabala

Izuzetan interes i veliki odaziv volontera obilježili su prvo sudjelovanje Grada Poreča-Parenzo u nacionalnoj akciji Kolektivna sadnja drveća. Tijekom tjedan dana, posađeno je preko 200 stabala u svim mjesnim odborima, dok je 300 dodatnih sadnica podijeljeno besplatno zainteresiranim građanima na Velikom gradskom parkiralištu u petak, 25. listopada.

Sadilo se posvuda: od dječjih vrtića i škola, do igrališta, šetnica i plaža, a između ostalog, posađene su vrste poput lovora, ladonje, borova, hrasta crnike, kestena, smokava, badema i drugih vrsta. Obogaćivale su se šume oštećene tijekom ljetnih nevremena, a na nekoliko mjesta zasađeni su i drvoredi. U akcijama su sudjelovali predstavnici mjesnih odbora, mještani, te veliki broj djece, a kako bi realizacija išla što lakše pobrinuli su se Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo i Usluga Poreč, koji su osigurali dovoz sadnog materijala te pomagali u sadnji i gnojidbi stablašica.

Podsjetimo, putem Facebooka, otvaranjem grupe ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019.’ pokrenuta je hvalevrijedna akcija kojoj se pridružio veliki broj građana i gradova. – Drago mi je da smo od prijedloga sugrađanke Danijele Božić i potpisivanja pisma namjere na kraju došli do rekordnog broja posađenih stabala i velikog interesa građana. Svake godine u Poreču imamo redovne aktivnosti održavanja i obogaćivanja zelenog fonda u proljetnom i jesenskom periodu, pa smo sredstva za to već imali u proračunu. Međutim, ovakvo okupljanje i interes za akciju pokazalo je njen pravi cilj – činjenje dobrog uz druženje. Siguran sam da će ovakvih akcija biti i u budućnosti, rekao je povodom dovršetka akcije gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, dodavši kako Grad kroz prostorni i generalni urbanistički plan vodi računa o uravnoteženosti zelenih i građevinskih površina te da samo na javnim površinama, bez privatnih i ostalih parcela, ima više od 40 posto zelenila.

Proglasili povijesni rezutat i čestitali nezavisnima u Baderni: IDS je najača stranka u Poreču bez ozbiljne konkurencije

Delegacija prijateljskog grada Poinga u posjetu Poreču